Автобоксове за покриви на автомобили

Автобоксът за покрива на автомобила е автомобилен аксесоар, който дава възможност за увеличаване на товарния капацитет на превозното средство. Обикновено автобоксът за покрива на автомобила представлява твърда кутия, която се монтира по дължина на покрива на автомобила и има капак с панти и ключалка. Това приспособление осигурява допълнително пространство в колата, както и безопасно транспортиране на всеки допълнителен товар, който не се събира в багажното отделение. В него могат да се съхраняват лични вещи като чанти или куфари за пътуване, а също и спортно или къмпинг оборудване, като например ски, сноуборд, риболовни принадлежности и палатки. С такъв аксесоар любителите на активния начин на живот имат възможността да вземат всичко, от което се нуждаят при пътуване, защото автобоксът за покрива на автомобила осигурява бърз достъп до багажа. Също така за сравнение с обикновените багажници за покриви на автомобили, това оборудване ще спомогне за предпазване на товара и няма да влоши аеродинамиката на автомобила Ви. Повечето автобоксове за покриви на автомобили разполагат с обтекаема форма и дори изглеждат стилно. Друго преимущество на автобоксовете за покриви на автомобили е бързия им и лесен монтаж – не се изискват специални умения за монтирането им.

Моля, обърнете внимание, че се нуждаете от напречни греди на покрива, за да можете да монтирате автобокс на Вашия автомобил. Трябва също да знаете, че автобоксът предполага спазване на ограниченията за скорост и височина (например в закрит паркинг).

Има различни видове автобоксове, които се различават според:

Обем. Всичко зависи от това колко багаж планирате да транспортирате. Поради това са на разположение автобоксове с капацитет 250, 320, 470 и 580 литра.

Цвят. На разположение са черни, бели, сребристи и прочие автобоксове. Повечето автобоксове се предлагат в черно или сребристо.

Форма. Автобоксът за покрива на автомобила може да бъде широк и къс, дълъг и тесен, къс и тесен и прочие според формата на товара.

Материал. Автобоксът за покрива на автомобила може да бъде изработен от пластмаса (твърд автобокс) или от плат (мек автобокс). Последните са по-евтини и имат по-ниско тегло, но осигуряват по-малко сигурност за товара по време на пътуване.

Освен така, автобоксовете за покрива на автомобила се различават по страната на отваряне, като например могат да се отварят от определена страна или от двете страни. Могат да разполагат с ключалка, както и с ремъци за закрепване на товара вътре. При избора на автобокс за покрива на автомобила в онлайн магазин обърнете внимание на гореспоменатите параметри за да направите добра покупка. Повече информация можете да намерите тук.