Автомобили и технологични иновации на новата мобилност

-
снимки:Пресцентър TRUCK EXPO 2023

Изложителите на TRUCK EXPO 2023 са подготвили десетки нови технологии и модели, които ще бъдат представени за първи път в България.

Стотици милиарди инвестиции в технологии за автомобилната индустрия обещаваха да променят начина, по който ще се придвижват хора и стоки. 400 млрд. долара за последните 10 години бяха насочени към новите концепции за електрическа, свързана, автономна и споделена мобилност. 100 млрд. от тях отидоха конкретно за електрифицирането, свързаността и технологиите за автономно управление само през последните 24 месеца. Докъде e стигнала индустрията на модерния транспорт ще покаже TRUCK EXPO 2023 – от 8-и до 10-и юни в Пловдив, на територията на Международния панаир.

„Искахме да предложим нов и различен начин за представяне на иновациите в транспорта, защото превозните средства с инвестиционно предназначение са флагман на високите технологии и оборудване в автомобилите“, казват от Асоциацията на автомобилните производители, организатор на TRUCK EXPO. По думите им освен специалистите в сектора и професионалната публика, така могат да бъдат приобщени дори хора, които нямат никаква връзка с камионите, но се интересуват от развитието на технологиите и новите концепции за мобилност.

Изложителите на TRUCK EXPO 2023 са подготвили десетки нови технологии и модели, които ще бъдат представени за първи път в България. Ето някои от тях, които ще предизвикат интереса на посетителите на изложението.

Какво ще кажете за off–road пакет при тежкотоварни автомобили? DAF ще представи част от новата си гама тежкотоварни Construction автомобили, проектирани за работа в тежки условия. Иновативни кабини, оптимизирана силова линия, off–road пакет и много други полезни функции ще изненадат професионалистите, а за масовата публика ще бъдат истинска атракция.

MAN също вече разполага с 360-градусово виждане през система с камери, вместо конвенционалната система с огледала за следене на пространството около автомобила. Марката за първи път ще покаже тази технология на TRUCK EXPO 2023, където премиерата си за България ще направи и последното поколение силово предаване на MAN Truck, което дава още по-добра горивна икономичност.

В лекотоварния сегмент също ще имаме премиери на TRUCK EXPO 2023. Toyota Prоace Family дебютира за българският пазар с пълна гама модели с напълно електрическо задвижване. Всички те се предлагат и с конвенционални двигатели на дизел и бензин, но само помислете за свободата да правиш бизнес с нулеви емисии, при това на 3 пъти по-ниска цена за придвижване, в сравнение с конвенционален двигател (при зареждане от локален източник).

Cool! Наистина е така и в сферата на ремаркета и полуремаркета, чийто производители са подготвили новости, с които да впечатлят професионалистите. Очаквайте премиерното за страната ни полуремарке Krone Cool Liner с хладилен агрегат Celsineo. Бордовите полуремаркета Krone Profi Liner и Mega Liner, които също ще бъдат представени на изложението, могат да се похвалят с нов тип портални врати и под за улеснена експлоатация, а в тъмното вече ще се виждат отдалеч с последната генерация стоп светлини на Hella.

Ще повдигнем завесата и за самосвалното полуремарке Schmitz Cargobull SKI 24 SL 7.2 за превоз на инертни материали и скална маса, оборудвано с ново поколение шаси, оптимизиран самосвален кош и увеличен полезен товар. Моделът беше представен за първи път на специално събитие по повод 25-годишнината на завода в Гота, Германия. Той ще бъде показан в три версии – Standart, Light и Heavy-Duty в зависимост от приложението му и с четири различни дължини – 7,2 м., 8,2 м., 9,6 м. и 10,5 м.

Има и още новости от тази марка – хладилното полуремарке Schmitz Cargobull SKO Smart Executive вече е оборудвано с последно поколение телематична система TrailerConnect, която предоставя широк обем от информация на потребителя, а хладилният агрегат S.CU V2.0 е с електродвигател с батерия.

TRUCK EXPO 2023 ще отвори врати на 8-и юни от 10:00 часа на откритите площи на територията на Международен панаир Пловдив. Официалното откриване ще бъде в 11:00 часа, а от 13:00 ч. на щанда на Ford Trucks Ути Бъчваров ще приготви вкусна храна, с музика, настроение и много изненади за посетителите, по повод 30-годишнината на компанията.

Входът е свободен, след регистрация. Посетителите могат да вземат своя безплатен пропуск от тук: https://truckexpo.eu/visitors/registration-2.html