Активен живот с BMW и MINI

-
снимки:BMW България

BMW Group България демонстрира възможността на всяко BMW и MINI да бъде идеален спътник в активното всекидневие на своя притежател. Това стана в рамките на специално събитие BMW Active Tour. Многообразие от системи за комфорт и безопасност, грижа за интериора и екстериора на автомобила, системи за товарене и транспорт на багаж и спортно оборудване, наред с многобройни lifestyle и спортни продукти и аксесоари гарантират на клиентите на двете марки високо качество, каквото е типично за предпочитаната от тях марка, в почти всеки аспект на техния начин на живот. Специален акцент бе поставен върху обновените BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър, които бяха показани за първи път у нас.

Характерно при разработването на системите за товарене и транспорт на спортно оборудване на BMW и MINI е търсенето на оптимален баланс по отношение на функционалност и дизайн, както и изискване за устойчивост на производството и използваните материали. Всички системи са с оптимизирано тегло и аеродинамика, не влияят негативно на динамиката и шума в купето дори при високи скорости. Кутиите за багаж позволяват увеличаване на багажния обем с до 520 литра, а системата за транспортиране на велосипеди на задния капак позволява превозването на до три велосипеда, без загуба на функционалност или обем на товарното пространство на багажника. Голям брой от предлаганите продукти са носители на престижната награда за дизайн Red Dot Award.

По време на събитието в детайли бяха представени оригиналните автомобилни аксесоари за повишаване комфорта и функционалността  по време на пътуване. Сред тях са лесната за монтаж сгъваема масичка, за задните седалки с регулируема височина и наклон, закачалка за дрехи, поставки за таблет, органайзер за вещи и др.

С атрактивен дизайн, лесен монтаж със системата ISOFIX и най-вече най-високо ниво на безопасност, според редица независими проучвания, се отличават детските седалки BMW и MIN, които се предлагат за всички възрастови групи.

По време на програмата, представителите на медиите успяха да се запознаят отблизо и тестват гамата от велосипеди, които предлага компанията.

Голям интерес предизвика новия BMW Active Hybrid e-Bike. BMW Lifestyle продължава да пише историята на успеха на BMW Bikes Collection и за пореден път демонстрира как иновативните технологии и взискателният дизайн могат да бъдат комбинирани в естетична цялостна концепция. От компанията заявиха, че пазарът на велосипеди приема добре марките BMW и MIN и през последните години са продадени над 1000 велосипеда от различните модификации.