Демонстрации на електрически камиони и автономни системи в Деня на отворени врати на TRUCK EXPO 2023

-
снимки:Пресцентър TRUCK EXPO 2023

За всички посетители в днешния ден изложителите на TRUCK EXPO 2023 са подготвили вълнуваща среща с технологиите на бъдещето, ексклузивни събития, игри, забавления и много изненади.

Демонстрации на електрически камиони и автономни системи в автомобилите очакват днес посетителите на откритите площи на територията на Международния панаир и обещават вълнуващи моменти както за професионалистите, така и за семейства и фенове на тежките машини.

Автомобилната индустрия е вложила близо 100 млрд. долара само през последните две години в разработването на технологии за електрическата, автономната и споделената мобилност. Новите камиони и автобуси, ремаркета и полуремаркета са истинска лаборатория за иновации, свързани с електрифицирането, свързаността и технологиите за автономно управление.

„Тази година искахме да предложим нов и различен начин за представяне на иновациите в транспорта, защото превозните средства с инвестиционно предназначение са флагман на високите технологии и оборудване в автомобилите“, коментираха от Асоциацията на автомобилните производители, организатор на изложението.

Volvo Trucks показа изцяло електрическия тежкотоварен камион FH Electric. Това е камионът, който влезе в надпреварата за ефективно и екологично шофиране на камиони на Volvo Trucks. Влекачът е оборудван с иновативен модел бордово полуремарке Schmitz EcoFlex с аеродинамична задна част, която редуцира завихрянето и осигурява допълнителна икономия и намлени въглеродни емисии.

DAF представи част от новата си гама тежкотоварни Construction автомобили, проектирани за работа в тежки условия. Иновативни кабини, оптимизирана силова линия, off–road пакет и много други полезни функции изненадаха професионалистите, а за масовата публика са истинска атракция.

MAN също вече разполага с 360-градусово виждане през система с камери, вместо конвенционалната система с огледала за следене на пространството около автомобила. На TRUCK EXPO 2023 бе и премиерата за България на последното поколение силово предаване на MAN Truck, което дава още по-добра горивна икономичност.

Renault впечатлява публиката със своя E-Tech Master – 100% електрически лекотоварен автомобил до 3,5 тона, предназначен за градска дистрибуция.

Toyota Prоace Family дебютира за българският пазар с пълна гама модели с напълно електрическо задвижване. Toyota Proace City Van, Proace City Verso, Proace Van и Proace Verso включват разнообразие от функции, гъвкавост и удобства при шофиране, а пробегът е до 230 км при батерия 50 кВт и до 330 км с батерия 75 кВт.

За първи път на TRUCK EXPO 2023 участва германският производител Cenntro, с разнообразна гама електрически автомобили за различни приложения.

Посетителите могат да видят и иновациите в областта на автоматизираните технологии и подобрените системи за безопасност във флагмана за международен транспорт DAF XG+ 530 FT, автомобилите от различни класове на щанда на Mercedes Benz, новото поколение автобуси Setra 515 HD, лекотоварният Fuso Canter и много други експонати на щандовете на всички автомобилни производители.