Дизеловият Civic и новият Type R атакуват българския пазар

-
снимки:Бултрако Моторс

Новият дизелов Honda Civic 1.6 i-DTEC е вече в България и продажбите му започват паралелно с тези на западноевропейските пазари година след премиерата на бензиновата гама на модела у нас.

Инженерите на Honda са усъвършенствали познатия ни силов агрегат и сега той предлага по-добри динамични показатели, по-ниски нива на отработените газове и разход на гориво от 3,5 л/100 км в комбиниран режим. Максималната мощност на 1.6 i-DTEC е 120 к.с., а от 0 до 100 км/ч той ускорява за 9,8 сек.

Ценово дизеловата версия се позиционира между двата бензинови варианта и в най-ниското си ниво на оборудване S, което включва системата за безопасност Honda Sensing, струва 35 990 лв.

Българските специализирани медии имаха възможност да се докоснат за първи път и до най-бързия хечбек с предно предаване – Honda Civic Type R. Колата е конструирана така, че да предоставя възможност за най-емоционалното шофиране в сегмента на горещите хечбек автомобили както на пътя, така и на пистата. Той доразвива спортната динамика на десетата генерация на хечбека Civic. Непосредствено след дебюта на модела на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., Honda Civic Type R направи нов рекорд за обиколка от автомобил със задвижване на предните колела на Нюрбургринг Нордшлайфе. Той превзе легендарната писта за 7 минути 43 секунди и 8 десети. Новото постижение представлява подобрение от близо седем секунди в сравнение с предшественика на модела.