Електрическият e-tron блести на щанда на Audi

-
снимки:Пресцентър Автосалон

Електрическият e-tron блести на щанда на Audi

Първият сериен изцяло електрически SUV Audi e-tron e акцентът на щанда на Порше БГ.
Посетителите на изложението могат да видят още мощните спортни SUV модели SQ7, SQ8 и SQ5, а RS серията на бранда, която тази година чества 25-годишнина, е отбелязана с RS5 и RS3. Своят дебют в България отбеляза и новият Audi A6 allroad quattro.

„Щастливи сме да представим акцентите на Автомобилен Салон София 2019 в лицето на електрическия флагман модел на марката Audi – e-tron, както и на спортните топмодели на моделното Q-семейство – SQ7 и SQ8 TDI. Само за последните няколко години автомобилният бранш се промени в измеренията, в които това се случи в рамките на предходните 20 години, което означава, че трябва да бъдем по-добри и по-иновативни в производствените процеси, при това в много съкратени срокове за развитие. Ето защо, днес ви представяме и нашето решение за електромобилност на бъдещето – проекта “Moon”. Той е бранд на Порше Холдинг Залцбург и има за цел да развива електрическата мобилност чрез създаване на мрежа от станции за зареждане на електрически превозни средства и система за тяхното функциониране“, сподели по време на откриването Маркус Татцер, изпълнителен директор на Порше БГ.

„През следващите години определящи ще бъдат повишаващите се екологични изисквания и затова Audi планира въвеждането на 30 електрически модела до 2025 г., от които 20 изцяло електрически. Радваме се да покажем на българските фенове изцяло електрическия модел e-tron, който задава нови стандарти и не прави никакви компромиси с очакванията за комфорт и функционалност на клиентите в луксозния сегмент“, допълни Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi.

Изцяло електрическият модел на Audi, e-tron залага на два електродвигателя, които се грижат за задвижването на електрическия SUV. Динамиката при потегляне е сравнима с тази при спортните автомобили. Максималната му мощност е 408 к.с., а пробегът му надхвърля 400 км.

Акцент при електрическия модел са също така и предлаганите като опция виртуални странични огледала – иновация в серийното автомобилостроене. Технологичната възможност на e-tron да бъде зареждан на свръхмощна станция – до 150 киловата, е важно удобство, което значително намалява времето за зареждане.

Другите акценти на щанда на Audi са спортните SUV модели SQ7 и SQ8. Битурбо V8-двигателят в двата модела е най-мощният дизелов агрегат за лек автомобил, който се предлага на европейския пазар към момента. Той съчетава изключителна мощ с впечатляваща икономичност, предлагайки цял набор от високотехнологични решения. Двигателят генерира мощност от 435 к.с. Четирилитровият TDI-двигател позволява ускорение подобно на спортен автомобил – границата от 100 км/ч се достига за 4,8 секунди, а електронно ограничената скорост на SQ8 TDI е 250 км/ч.
Специаално внимание заслужава и Audi A6 allroad quattro, в своята четвърта генерация, който празнува 20-годишен юбилей. Офроуд характерът на модела не подлежи на съмнение. Моделът е емблема в портфолиото на марката. Audi A6 all-road quattro съчетава в себе си предимствата на комби Avant – комфорт и гъвкавост на вътрешния обем, с типични all-road характеристики, като например системата за постоянно задвижване на четирите колела quattro, емоционално изживяване при шофиране и характерен офроуд дизайн.