Жури обяви Honda Urban EV Concept за най-добра концепция

-
снимки:Honda Motor

Жури, съставено от автомобилни експерти от цял свят, удостои прототипа Honda Urban EV Concept със званието „Най-добър концептуален автомобил“ в новото издание на световния конкурс за дизайн. Призът бе връчен по време на автомобилния салон в Торино.

Финалистите в организираната от списание Auto & Design проява бяха избрани от жури, в чийто състав влязоха 12 автомобилни журналисти от най-престижните в света издания.

Honda Urban EV Concept излезе на финали още през април тази година и спечели първа награда сред общо девет достойни конкурента.

Urban EV Concept ще бъде първият сериен модел от стратегията на Honda, наречена Electric Vision. Поръчките за серийната версия започват от началото на 2019 г.

Автомобилът е с каросерия с ниски и широки пропорции в спортен стил, тесни А-колони и широко челно стъкло, което опасва предната част на автомобила. Влизането и излизането в него става през отварящи се в обратна посока като при лимузина от най-висок клас врати. Вместо радиаторна решетка Urban EV Concept разполага с многоезичен дисплей, на който шофьорът може да пуска послания и съобщения към останалите участници в движението.