Здрави, сигурни, издръжливи

-
снимки:Nokian Tyres

Арамидните влакна заздравяват страниците на гумата, позволявайки и по-до бре да понася удари, разрези от камъни, дупки или високи бордюри, които иначе лесно биха я спукали.

Пролетта е в разгара си, а с нея, както и с топлото време се засилва и желанието за пътешествия. SUV моделите бързо се превръщат в предпочитания избор за търсачите на приключения, градските шофьори и любителите на занимания на открито. Комбинацията от тежко превозно средство и суров терен или неравни и осеяни с дупки градски улици повишава очакванията към гумите да осигурят безопасно шофиране във всякакви условия. За да отговори на това очакване, Nokian въведе технологията Aramid Sidewall, която използва арамидни влакна в страниците на гумата, което ги прави много здрави. Технологията се използва, за да предпазва всички премиум SUV модели на Nokian Tyres, а тази година разширява употребата ѝ, за да бъде прилагана и при гумите за лекотоварни камиони, ванове и кемпери.

„Благодарение на технологията Aramid Sidewall летните гуми на Nokian за SUV автомобили и ванове имат максимална здравина, висока сигурност и изключителна издръжливост. Арамидните влакна, които използваме, заздравяват страницата на гумата, позволявайки ѝ по-добре да понася удари, разрези от камъни, дупки или високи бордюри, които иначе лесно биха спукали гумата. Същият материал се използва в авиокосмическата и отбранителната индустрия“, коментира Мартин Дражик, продуктов мениджър на Nokian Tyres.

Nokian Line SUV предлага динамично управление, приятно усещане при шофиране и отлично сцепление върху мокра повърхност при малки и средно големи SUV автомобили. Серията предлага нисък разход на гориво и впечатляваща издръжливост благодарение на технологията Aramid Sidewall.

Спортните летни гуми Nokian zLine SUV комбинират прецизно управление, приятно шофиране и отлично сцепление при влажна повърхност, което предоставя сигурност при мокри пътища и екстремни условия.

Разработени за истински офроуд и 4×4 ентусиасти, гумите Nokian Rockproof се справят дори и при най-взискателни и екстремни условия. Дългият експлоатационен живот и издръжливост в най-тежки терени са осигурени не само от технологията Aramid Sidewall, но също така и от специалното съединение, използвано за изработката на протектора на гумата и здрав дизайн на протектора с технология за изхвърляне на камъчета.

Гумите за ванове и кемпери също се използват редовно през лятото. Превозните средства са тежко натоварени и обикновено биват шофирани по лоши пътища с чакъл и различни неравности. Гумите трябва да понасят цялото тегло на превозното средство и да осигурят безопасно и стабилно управление във всякакви условия. Затова технологията Aramid Sidewall може да бъде открита във всички продукти на Nokian Tyres за ванове и кемпери на пазара, включително Nokian cLine Van, Nokian cLine Cargo и Nokian Weatherproof C.

Шофьорите на пътническите автомобили имат огромен избор от гамата високофункционални летни гуми на Nokian. Тя включва класики като господаря на мокрите пътища Nokian Line, както и високоскоростната му версия Nokian zLine. Nokian iLine са специално разработени за условията в Централна Европа, основно за по-малки семейни автомобили с акцент върху икономия на горивото и защита от аквапланинг. Шофьорите на електрически автомобили и хибриди ще оценят икономичните Nokian eLine 2 с AA рейтинг за съпротивление при търкаляне.

Летните гуми на финландския производител се представиха успешно в предварителните тестове тази година. Nokian zLine в размер 235/45 ZR18 постигна престижното второ място в цялостното класиране с рейтинг „Препоръчително“ в немския тест за летни гуми ACE Lenkrad Summer Tyre Test 2018. Тестът похвали представянето на гумите при спиране и управление върху мокра настилка, както и характеристиките по време на аквапланинг. Също така бяха отчетени управлението при суха настилка и ниско съпротивление при търкаляне. Успехът продължи в немското GTÜ, както и австрийското ARBÖ.

SUV гумите на Nokian се характеризират със своята издръжливост и способност да осигуряват защита във всички ситуации, но понякога животът е непредсказуем. Гаранцията за арамида на Nokian покрива повреди върху страницата на гумата, възникнали при нормална експлоатация. Клиентите могат да получат нови, подходящи гуми без доплащане от всички оторизирани търговци, предлагащи продукти на Nokian.

Производителят на премиум гуми също така дава обещание за удовлетвореност. Ако купувач по каквато и да е причина не е удовлетворен от своите нови гуми Nokian, той може да ги замени в срок от 14 дни за друг комплект. Обещанието за удовлетвореност от Nokian се предлага при избрани дилъри.