Зимата е по-приемлива с гумите Nokian Tyres

-
снимки:Nokian Tyres

Предвидените в закона санкции за тези у нас, които не сменят летните гуми със зимни ще стават все по-актуални след 15 ноември т.г.. Ако от КАТ ви спрат за проверка, със сигурност трябва да сте изрядни. А какви точно нови гуми да си купим е въпрос на информираност и личен избор. В Скандинавските страни съм убеден, че не правят компромис със зимните гуми. Стана ясно, че от 2018 г., Nokian Tyres, най-северният производител на гуми в света, за сезона стартира с три нови производства. Те допълват висококачествената гама зимни гуми – Nokian WR SUV 4, специално създадена за метеорологичните условия в Европа, и скандинавските гуми без шипове Nokian Hakkapeliitta R3 и R3 SUV. Зимните предложения Nokian WR SUV са разработени специално за шофиране на SUV (джипове) в Централна и Източна Европа. Доказано осигурява отлично сцепление при зимни условия. Премиум гумата предоставя изключителна комбинация от отлично представяне на сняг, и много стабилно представяне на мокра и суха настилка, съчетани с висока устойчивост на аквапланинг.

Nokian WR SUV 4 е отличена със знак за ефективност TÜV SÜD, който е доказателство за отлично качество, удостоверяващо, че тестваните гуми демонстрират по-високи показатели спрямо конкурентните модели. В сравнение с пет премиум конкурентни марки гуми, Nokian WR SUV 4 се справя по-добре по отношение на страничното сцепление на сняг, както и спиране на сняг и лед. Здравата и издръжлива структура, комбинирана със специално подсилени страници, гарантира, че гумата е стабилна и ще издържи на всички удари и прорези, които може да се получат по време на шофиране. Новата гума Nokian WR SUV 4 се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а цялостната селекция обхваща 57 продукта, от 16 до 21 инча.

Nokian Hakkapeliitta е специално разработен продукт за предизвикателните зимни условия и най-търсен модел в скандинавските държави, Русия и Северна Америка. Новите попълнения без шипове, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV и Nokian Hakkapeliitta R3 могат да бъдат перфектния избор за европейските шофьори, които живеят в планински райони с дълги зими. Nokian Hakkapeliitta R3 SUV е налична в 67 различни размера, от 16 до 21 инча. Повечето размери са отбелязани с XL за възможно най-висока товароносимост. Hakkapeliitta R3 SUV са отличен избор за хибридни и електрически автомобили, включително Volvo XC90, BMW X5, Mercedes GLC 350e и Tesla Model X. В гамата на производителя актуални са още Nokian WR A4, Nokian WR D4, Nokian WR D3, които бяха специално разработени за климатичните условия в Централна и Източна Европа. Съвременният скандинавски хит без шипове – зимната гума Nokian Hakkapeliitta R2 е предпочитана заради уникалния комфорт при движение и реализирането на осезаема икономия на гориво и то в зимни условия. За собствениците на ванове би била интересна гумата Nokian WR С3. Каналите с форма на джоб отвеждат и дори изпомпват водата от пътя, осигуряват стабилно сцепление, здрави и издръжливи са. Производителят е отчел, че вановете поемат повече товари и са работили твърде успешно по еластичността на гумата.