Каре аса от Ford

-
снимки:Пресцентър Автосалон

На щанда на Ford официална премиера за България направиха четири автомобила, които ясно показват, че посоката на развитие на Ford преминава през задължителните за бранда цели, свързани с интегриране на високотехнологични системи в масови автомобили и електрификация. Моделите, които се появяват за пръв път у нас, са изцяло новият Focus ST и обновеният Mondeo, с хибридно задвижване, както и неподражаемият Mustang GT 450 к.с. в най-новата си версия. За първи път на изложение се показва и компактният представител на SUV семейството – EcoSport.

Focus ST е дългоочакваният и ултимативен автомобил, който е култивирал в себе си удобството и технологичността на изцяло новия сериен Focus и спортния заряд и емоция за всички любители на моторните спортове с бензин в кръвта. Моделът е с 2.3-литров EcoBoost двигател, 280 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Усъвършенстваното Mondeo Hybrid се представя с 2.0-литров Hybrid двигател, 187 к.с. и CVT безстепенна автоматична трансмисия. В развитието на електрическите и хибридните автомобили, Ford навлиза с огромни крачки и заявка за представянето до 2021 г. на 17 нови модела с разнообразие във всички типове двигатели – мек хибрид, хибрид, плъг-ин хибрид и изцяло електрически автомобили в цяла Европа.

Посетителите на автосалона имат възможност да видят и най-продавания спортен автомобил в света, Ford Mustang GT с 5.0-литров 8-цилиндров V-образен двигател с мощност 450 к.с., куплиран с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Спортната гама на Ford се допълва от любимата малка кола на Европа – Fiesta във версия ST, която съчетава в себе си дух на спортист и практичност на градски автомобил. Моделът е с 1.5-литров EcoBoost двигател, 200 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

За любителите на SUV гамата, Ford представя наложилата се Kuga с 2.0 TDCi, 150 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Допълва я компактният SUV EcoSport с 1.0 EcoBoost, 125 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Великолепната седморка е допълнена и от новия Focus Trend Еdition, подчертан от елегантната бизнес линия на седан. Автомобилът е с 1.0-литров EcoBoost двигател, 125 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

За периода на салона, Ford подарява комплект зимни гуми, на всеки, който си закупи автомобил на бранда, в цялата страна. Към комплиментите за клиeнтите на Ford, се присъединява и друг подарък – дълъг, семеен уикенд в Банско, при покупка на автомобил от експонатите на марката, в рамките на автосалона.

Бъдещето на Ford в Европа и България е заредено с електричество и обхваща пълната гама, със 17 нови хибридни и изцяло електрически модела, добавящи се в периода от 2019 до 2021 г. Компанията се е посветила да направи икономични и екологични автомобили, които са достъпни за милиони хора и планира да представи на пазара през 2021 г. първия изцяло електрически голям ван – Ford Transit.