Луда надпревара в туристическото рали за журналисти на Dacia

-
снимки:Dacia България

На 25 и 26 октомври 2018 г. се проведе второто издание на Dacia Touristic Rally, организирано от Dacia България в партньорство със Safety Driving Academy. Ралито се състоя в два състезателни дни като участие взеха над 15 български журналисти и блогъри.

Всички участници се състезаваха с автомобили от гамата на Dacia, лидер на пазара на нови автомобили у нас за шеста поредна година. В рамките на състезанието се уверихме в реални условия във възможностите и качествата на моделите на Dacia, залагащи основно на здравина, комфорт, икономични двигатели и не на последно място – на атрактивна цена.

Ралито предостави на журналистите както уникалната възможност да се запознаят с интересни исторически и природни забележителности на територията на България, така и да покажат уменията си за безопасно шофиране.

Представителите на медиите бяха разделени на отбори и трябваше да планират оптимален маршрут, като обиколят най-много от предварително зададени места на територията на страната и в същото време спазват всички правила за движение по пътищата. Всяко място им печелеше определен брой точки като победител бе отборът, събрал най-голям брой. Част от посетените места включваха дворец „Кричим“, крепост Перистера, Бачковски манастир „Успение Богородично“, язовир Огняново, Самоковски девически манастир „Покров Богородичен“, мемориален комплекс „Васил Левски“ в с. Буново, водопадите на село Локорско.

За два дни отборите успяха да изминат общо на 4700 км и да обиколят над 30 забележителности из страната. След оспорвана надпревара с много обрати, първото място спечелиха Атанас Илков (сп. AutoBild), Вернер Джебер и Юрий Славчев (sunshine.bg), които се състезаваха с Dacia Duster. След тях в класирането се нареди отборът на Мирослав Майер (сп. Мениджър), Светлин Желев (kaldata.com) и Стефан Банков (сп. HiComm). Постигналите най-висок резултат в първия състезателен ден – Борис Чанчев (HiDrive), Мирослав Николов (сп. Auto Motor und Sport) и Юлия Константинова (View Sofia), трябваше да се задоволят с третото място в крайното класиране.

Специална награда за най-добра снимка на Dacia Touristic Rally получиха травел блогърките Венета Николова (Пътешествия без край), Елена Иванова (Друми в думи) и Мария Стоянова (Travelling Buzz).