Лукс на колела от Rolls-Royce Motor Cars

-
снимки:Пресцентър Автосалон

Водещият световноизвестен луксозен бранд Rolls-Royce Motor Cars направи официалния си дебют на Автомобилен салон София 2019, присъствайки за пръв път на най-важното автомобилно събитие в България.

“Имаме голямото удоволствие да представим за пръв път пред Централна и Източна Европа на тази забележителна сцена Cullinan – първият модел Rolls-Royce, пригоден за всички терени”, заяви Франк Тиман, директор „Корпоративни комуникации за Източна Европа и CIS в Rolls-Royce Motor Cars. „С откриването на ключовия Rolls-Royce Motor Cars Service през миналата година, присъствието ни на автомобилното изложение затвърждава още по-силно нарастващото значение на региона за Rolls-Royce“, допълни още той.

Cullinan предлага неповторими лукс и комфорт на пътя, характерни за Rolls-Royce и съчетани в изключително гъвкав автомобил, подходящ за всеки ден. Моделът също така за пръв път прави идеята за автентично, луксозно офроуд пътуване, реалност.

„Този нов автомобил осигурява без капка усилие луксозно изживяване по време на всяко приключение, по което собственикът му поеме”, коментира Тиман.

През ноември 2018-а луксозният бранд оторизира Rolls-Royce Motor Cars Service Sofia за сервизен партньор в България.

Кръстен на най-големия диамант откриван досега, първият високопроходим Rolls-Royce е способен да премине всички препятствия, за да достигне до желаната дестинация. Стотици тестове на пътя из цялата планета доказаха, че колата е способна да се справи уверено и без затруднения с груб терен. Изтънченото и гъвкаво въздушно окачване се грижи за безопасността на известния Rolls-Royce Magic Carpet Ride на всякакви терени, независимо гладки или офроуд. В същото време това е първата кола, която истински отговаря на „three-box”дизайна в SUV сегмента. Разделението със стена между багажната част и пасажерското купе създава oтличително изживяване за пътника.

Новият 6.75-литров V12 Rolls-Royce двигател с туин тубро развива 563 к.с. и цели 850 Нм максимален въртящ момент. Изцяло нова е системата за задвижване на четирите колела, благодарение на която автомобилът преодолява всяко предизвикателство.

Като истински Rolls-Royce, Cullinan предлага „костюми“ със специални функции, разработени за различните лайфстайл нужди на своите собственици. Една от най-обещаващите опции е „развлекателният модул“ – специално моторизирано чекмедже, в което се помещават оборудването и принадлежностите, необходими за всяко занимание на собственика на Cullinan. То се намира в задното отделение на автомобила и може лесно да се отвори с натискането на бутон. Една от функциите на модула за отдих е Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite – с натискане на един бутон в задната част на автомобила се появяват два елегантни кожени стола и коктейлна маса. Независимо къде пътувате, функцията Viewing Suite гарантира възможно най-доброто настаняване.