Мирослав Ангелов и Еди Сивов триумфираха в рали „България” и грабнаха шампионската титла

-
снимки:Пресцентър рали „България“
Победителите Мирослав Ангелов и Еди Сивов с автомобил Skoda Fabia. R5

Мирослав Ангелов и Еди Сивов с автомобил Skoda Fabia R5 спечелиха рали „България“ 2018. Екипажът на „Мегапорт“ бе безапелационен в тридневното състезание в района на Варна и заслужено триумфира в надпреварата.

С този успех, Ангелов и Сивов могат да се поздравят и с титлата в националния рали шампионат, както и с тази в клас RC2. Пилотът и навигаторът ще запишат имената си редом с тези на Илия Чубриков/Тодор Чубриков, Димитър Илиев/Янаки Янакиев и Крум Дончев/Стойко Вълчев, като победители в най-популярното българско автомобилно състезание.

Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с Peugeot 208 R2.

И докато за лидерите състезанието се развиваше спокойно, то битката за второто място бе инфарктна. Втори в генералното класиране е екипажът Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с Peugeot 208 R2. Миналогодишният шампион даде абсолютно идентично време с това на Христо Атанасов и Марин Иванов (Sitroen C2 R2). След три дни и 11 етапа, двата екипажа заковаха хронометрите на 01:30:49.9 часа. Според системата за класиране, при подобен куриоз се взима по-доброто време на дадения екипаж в първата отсечка, стига тя да не е суперспециална. Така, за определяне на класирането бе взета отсечката „Аладжа манастир 1”, в която Стратиев бе 5-и, а Атанасов 7-и.

В група Е, генералното класиране бе оглавено от младия екипаж Ясен Обретенов – Калоян Шантанов (BMW), а Обретенов взе и специалната купа „Тодор Славов“ за млади пилоти.