Мобилност по френски

-
снимки:Groupe Renault

Концептуалният автомобил EZ-Ultimo представя визията за луксозно споделено пътуване при поискване, за час или за ден.

На Автомобилното изложение в Париж тази есен Groupe Renault представи своя концептуален автономен автомобил EZ-Ultimo – решение за автономна, електрическа, свързана и споделена мобилност, предлагащо първокласно изживяване при пътуване. Наличен при поискване, за еднократно пътуване, за час или за ден, EZ-Ultimo е предназначен за хората, търсещи специално изживяване чрез частно пътуване в града, висококачествено туристическо изживяване, или за фирмите, които искат да предложат първокласни транспортни услуги на своите клиенти.

„С промяната на тенденциите сред потребителите и с все по-голямото удоволствие, което хората изпитват от споделеното пътуване, ще възникне нова парадигма за мобилност. Въплъщение на тази революция, Renault EZ-Ultimo предлага уникално, луксозно изживяване на борда на автономен автомобил, който може да бъде адаптиран в зависимост от доставчика на услугата“, споделя Лорънс ван ден Акер, старши вицепрезидент „Корпоративен дизайн“.

„Вдъхновен от съвременната архитектура и напълно интегриран в бъдещите интелигентни градове, EZ- Ultimo ще предоставя ексклузивно изживяване за всеки. С автономните, електрически и свързани автомобили ние навлизаме в нова, вълнуваща епоха на автомобилния дизайн“, допълва той.

Прототипът EZ-Ultimo завършва трилогията концептуални автомобили, илюстрираща визията на Renault за бъдещето на градската споделена мобилност.

EZ-Ultimo е атрактивен и изискан автономен автомобил, вдъхновен от френския стил. Тази концепция отваря нови хоризонти за дизайна на Renault. В автономния автомобил пътникът може да се наслади истински на пътуването в пространство, проектирано като частен салон, предлагащ целия комфорт и всички услуги, необходими за релаксация или концентрация.

Чрез своя дизайн EZ-Ultimo въплъщава принципите за лесен живот на френската марка. Подканящ и удобен, автомобилът предлага широко отваряща се врата и въртяща се седалка за лесен достъп на пътниците. За уединено пътуване пътниците са защитени от външните погледи чрез леко прозрачни фасети в горната част на каросерията. Изисканият интериор на EZ-Ultimo отразява френската елегантност и е вдъхновен от живота. Изработен по поръчка, той е облицован с висококачествени материали като дърво, мрамор и кожа, позволявайки на пътниците да се наслаждават на луксозно и релаксиращо пространство.

Оборудван с технология за автономно управление от ниво 4, EZ-Ultimo покрива широка гама приложения. Този роботизиран автомобил е свързан с инфраструктурата, може да се адаптира към градска среда, за движение по магистрала или за трансферни услуги по определени маршрути.

С постоянното развитие на мобилността със свързани и автономни автомобили Renault вярва, че клиентите ще търсят по-богато преживяване на борда, преоткривайки времето за пътуване в личен и професионален план. Разбирайки тази революция, френската компания инвестира в Groupe Challenges и работи в сътрудничество с партньори върху Augmented Editorial Experience (AEX). AEX е реалистично всепоглъщащо преживяване, което съчетава персонализирано качествено съдържание, мултимедийни изживявания и мобилност – за да превърне времето за пътуване в познание и опит за бъдещите пътници на автомобили като EZ-Ultimo.

Тази концепция затваря трилогията от концептуални автомобили EZ. След EZ-GO с неговата визия за споделена мобилност и EZ-PRO, автономен автомобил за куриерски услуги, EZ-Ultimo е третият концептуален автомобил от същата модулна платформа. Вдъхновена от амбицията да предложи устойчива мобилност за всички, тази трилогия от електрически, автономни и свързани концептуални автомобили илюстрира визията на Renault за споделената градска мобилност на бъдещето.