Мощ и стил от Mercedes

-
снимки:Пресцентър Автосалон

За Mercedes настоящата година е изпълнена с премиери и не е учудващо, че броят на новите модели на софийското изложение е наистина внушителен. Една от новостите на щанда е А-класа седан. Автомобилът използва познатата вече техника на актуалното издание на А-класата, но е с ново изпълнение на каросерията, предлагано за пръв път от Mercedes. Моделът има впечатляващо нисък аеродинамичен коефициент от едва 0,22.

На същата технологична платформа е изградено и новото издание на CLA, като моделът е доста близък по концепция до А-класата седан, но е замислен повече като купе с четири врати и по-динамичен характер. Подобно на останалите модели, създадени на същата платформа, автомобилът разполага с иновативната мултимедийна система MBUX.

Обновеният SUV модел GLC предлага на клиентите си избор между стандартна каросерия и купе с четири врати, а на автосалона е наличен и в атрактивната динамична модификация GLC 43 AMG Coupe. Тази версия се задвижва от битурбо бензинов V6 двигател с максимална мощност 390 к.с. (с 23 к.с. повече отпреди) и пиков въртящ момент от 520 Нм. Автомобилът ускорява от нула до 100 км/ч за 4,9 сек.

С ново поколение е и най-продаваният модел на марката у нас – GLE, а по-големият му събрат GLS идва у нас съвсем скоро след световното си представяне. И двата модела са изцяло нови както като техника, така и като дизайн, и са изключително близо до върха в своите класове в области като комфорт, безопасност и асистиращи системи. Освен с високо равнище на удобство при пътуване, големият GLS може да се похвали и с изобилие от простор за до седем души. Клиентите имат избор между 3-местно стандартно изпълнение на втория ред или пък две комфортни индивидуални седалки. Окачването Е-Active Body Control със светкавична бързина се напасва към всяка ситуация на пътя, създавайки оптимално съчетание от комфорт и стабилност. GLS има всички основания да бъде наречен “S-класата сред SUV моделите на Mercedes”.

Безспорна атракция за посетителите е представянето на спортното подразделение Mercedes-AMG, което може да се похвали с цели три експоната, които са сред най-впечатляващите продукти в цялото моделно портфолио на компанията. Най-внушителният измежду тях е G 63, който играе ролята на топмодел в семейството на митичния всъдеход и със своите 585 к.с. и неповторим звук привлича вниманието на посетителите на салона. Огромната мощ се извлича от 4-литров V8 двигател със система за принудително пълнене с два турбокомпресора. Колелата на мастодонта са с диаметър 22 цола.

Не по-малко привлекателни за публиката са атрактивното купе с четири врати GT 63 S 4M, както и класическият суперспортен модел GT Coupe R. Четиривратият GT 63 S 4M има под предния си капак фамозен 8-цилиндров двигател с битурбо пълнене, развиващ 639 к.с. и 900 Нм. С тези си показатели моделът може да постига максимална скорост 315 км/ч и да се катапултира от място до 100 км/ч за едва 3,2 секунди.