Над 1000 посетители и сериозни продажби на Moto Expo 2019

-
снимки:Пресцентър Moto Expo

Голям интерес предизвика мотоциклетното изложение Moto Expo 2019. Още в първия ден – 10 април, през щандовете на зала Асикс Арена (бивша Фестивална) преминаха над 1000 посетители, закупили билети.

Доволни са и изложителите, тъй като почти всеки от тях е продал поне по един мотоциклет. Безспорно лидер сред марките е Honda, които са реализирали 5 продажби, предимно в средните кубатури. Заедно с това на щанда на вносителите са продадени и 7 броя каски Nolan, които се оказа, че са сред най-търсените продукти в началото на сезона.

Тъй като стана дума за японски машини, то две нови 1000-кубикови Kawasaki Ninja имат своите нови собственици. По една машина са продали другите две марки от голямата четворка – Yamaha и Suzuki – V-Strom 650.

Голям интерес има и към BMW. Двама вече са се сдобили със супербайкове S1000 RR, а друг с доста атрактивния 310 GS. Като говорим за европейски производители, то един вече се сдоби с KTM 390 Duke. От Triumph реализираха мотоциклет Tiger 1200. Капариран е и един Royal Enfield, въпреки че е нова марка на българския пазар.

Интерес има и при скутерите. С две продажби са легендарните Vespa, а с една са Peugeot.

Фирмите изложители на екипировка и аксесоари също имат сериозни продажби. От Motoboom например твърдят, че хората като че ли са чакали изложението, за да се сдобият с якета, панталони и ботуши.

По думите на много от изложителите, тепърва ще има интерес към мотоциклетите, тъй като през първите два дни предимно се оглеждат. След това идват дните на сериозните покупки и договори.