На 6 юли стартира благотворителният мото-рок фестивал „Побит камък 2018“

От 6 до 8 юли ще се проведе благотворителният мото-рок фестивал „Побит камък 2018“. Тридневното събитие се организира от мотоклуб Калашниците, Нови Хан. Калашниците-МСС се занимават с мото-туристическа дейност и популяризиране на моторните спортове в страната, както и организиране на благотворителни мероприятия. До момента са реализирали 7 големи рок фестивала на територията на природен парк „Побит камък”, както и още над 20 мероприятия, с които са помогнали финансово за лечението на деца с различни здравословни проблеми.

Тазгодишният мото-рок фестивал се очаква да бъде най-мащабният от всички проведени до момента. В продължение на три дни ще забиват Б.Т.Р., Светльо & the Legends, Милена Славова, Докторс Гого Бенд, Бандата на Пецата, Hard Company, Sakar, Hedshot и други.

В рамките на фестивала ще бъде организиран мото-кордон до град Елин Пелин с поднасяне на венци на паметника на писателя Елин Пелин, ще има и много игри с награден фонд за посетителите на събитието.

Калашниците-МСС не забравят и своята социална ангажираност, като в рамките на фективала ще бъде организирано благотворително събиране на средства за малката Габриела Ангелова – на 2 години от с. Нови хан, с диагноза „Синдром на вродени аномалии с предимно засягане на крайниците”, която се нуждае от лечение с оперативна намеса и продължителна рехабилитация и раздвижващи процедури.