Новият Тouareg дефилира пред родна публика

-
снимки:Порше БГ

Новият флагман в моделната гама на Volkswagen – Тouareg дебютира пред българска публика със зрелищна премиера в столицата. Ованес Торосян, Иван Бърнев, Деян Донков, танцьори, музиканти и визуални артисти създадоха два паралелни свята в две отделни помещения, които в кулминацията се събраха заедно за разкриването на автомобилите.

Третото поколение на модела е оборудвано с най-модерни възможности за свързаност, както и с богато многообразие от авангардни технологии в областта на асистиращите системи, комфорта, светлините и инфотейнмънта.

Дизайнът на новия Тouareg изпъква с динамични линии. С прогресивната концепция и технологията „Innovision Cockpit“ на модела Volkswagen показва как ще изглежда бъдещето на автомобилия интериор. Пакетът от свързани асистиращите системи позволява в определени сложни ситуации автомобилът да се справя сам.

Правят впечатление новите системи на окачването като технологията за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханични регулируеми напречни стабилизатори, както и активното управление на всички колела.

Една от многото технологични иновации в новата генерация на Touareg се нарича „Innovision Cockpit“. При тази технология 12,0-инчовия дисплей на дигиталното приборно табло зад волана плавно се слива с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на върховата инфотейнмънт система „Discover Premium“, като двата екрана се обединяват в един цял хармоничен елемент, от който се командват повечето информационни, комуникационни, мултимедийни и комфортни функции в автомобила, има максимално интуитивна логика на управление и подлежи на максимална индивидуализация желанията на водача.

„Innovision Cockpit“ е почти лишен от класически бутони, превключватели и регулатори, но такива продължават да присъстват на местата, където са наистина необходими – например за максимално интуитивно управление на силата на звука на озвучителната уредба.