Новият Audi Q8 акостира на българска земя

-
снимки:Порше БГ

Новият Audi Q8 бе представен официално пред българска публика в Интер Експо Център с впечатляваща интерактивна демонстрация. Инсталацията бе основана на научното разбиране за измеренията и в частност за „осмото“ измерение – съвкупност от всички възможности, съществуващи във всички измерения.

Анимации, създадени с ефект на дълбочинно въздействие, пренесоха гостите в един различен свят, в който те самите бяха активни действащи лица. Те можеха да си взаимодействат с интерактивната среда, която реагираше на техните движения и допир. Посетителите на събитието имаха възможността да променят сами материята, да забавят потока на времето и да променят хода на анимацията, създавайки различни и непредвидими комбинации от форма, цвят и движение, потапяйки се в атмосферата на истинската научна фантастика.

Именно тази динамичност и интерактивност е олицетворение на автомобила в днешно време. Той е много повече от средство за мобилност – той е активен партньор в живота на всеки, той притежава изкуствен интелект и може да се учи и да предвижда нуждите на потребителите, той разрушава границите на конвенционалното.

Преди премиерата на Q8 посетителите имаха възможност да видят акцентите на марката за 2018 – Audi A7 Sportback и бизнес лимузината А6, които дават нова дефиниция на изкуствения интелект и дигиталната свързаност в автомобилния свят. По време на събитието за тяхното представяне студио Senslab пресъздаде проекция на Северното сияние и водна маса, които се активираха при допир.

Кулминация на събитието беше представянето на Audi Q8. Моделът съчетава най-доброто от двата свята – елегантността на луксозното купе с четири врати и удобната функционалност на големия SUV.

Audi Q8 предлага просторен интериор с едно от най-големите купета в сегмента, модерна система за управление на функциите и технологии на ходовата част, както и интелигентни електронни системи за асистенция на водача.

Дизайнът на Audi Q8 впечатлява с премиум усещане, заради изчистените линии и модерни форми. Със своята внушителна осмоъгълна версия на предната решетка Singleframe Audi Q8 се превръща в новото лице на Q фамилията на Audi.

Силовият тракт на новия Audi Q8 демонстрира впечатляваща мощ и висока ефективност благодарение на новата mild хибридна технология (MHEV). В режим на намаляване на скоростта или пълно спиране, ремъчният стартер-алтернатор BAS преминава автоматично в режим на рекуперация, в който може да възстанови и съхрани в акумулаторната батерия до 12 кВт електроенергия.

На европейските пазари Q8 ще дебютира с 3.0 TDI във версията Q8 50 TDI (6,8-6,6 л/100 км среден разход, CO2 179-172 г/км). Той развива макс. мощност 286 к.с. и максимален въртящ момент в размер на 600 Нм. Ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди, а максималната му скорост е 245 км/ч.

Цените на модела у нас стартират от 152 461 лв. с ДДС.

Вижте видео