Новият Hyundai Santa Fe залага на луксозен дизайн и електрифицирани версии

-
снимки:Hyundai Motor Co.

Hyundai пусна първи изображения на новото Santa Fe. Емблематичният SUV на корейската компания ще се отличава с харизматичен външен дизайн, както и с промени в интериорния дизайн, осигуряващи първокласна атмосфера и комфорт.

Изображението на тийзъра разкрива няколко нови дизайнерски решения. Сред тях са комбинираната предна решетка съчетана с новите дневни светлини (DRL), като част от осъвременената интегрирана архитектура. Широката решетка придава на новото Santa Fe смел характер. Геометричният модел на решетката добавя и стереоскопичен аспект. Новият T-образен DRL завършва здравия характер и прави Hyundai Santa Fe разпознаваем дори от разстояние.

Наред с други подобрения, Hyundai ще представи за първи път и нова електрифицирана задвижваща линия, включително хибридни и плъгин хибридни версии. В допълнение, това ще бъде първият модел на корейския бранд в Европа, базиран на изцяло новата платформа на Hyundai от трето поколение. Новата платформа позволява значителни подобрения в производителността, управлението и безопасността, както и електрифициране на задвижващите системи.

Новото Santa Fe ще бъде налично в Европа от септември 2020 г.