Новият Hyundai Santa Fe – смел, изискан и екологичен

-
снимки:Hyundai Motor Company

От Hyundai Motor разкриха повече подробности за обновения Santa Fe. Подобрената версия на водещия всъдеход на Hyundai в Европа предлага редица премиум актуализации и нови хибридни и плъгин хибридни задвижвания. В допълнение, това ще бъде първият модел на марката на Стария континент, използващ изцяло нова платформа от трето поколение на компанията, което води до подобрена производителност, ефективност и безопасност.

Обновеният Santa Fe се отличава със смел и отличителен нов дизайн, както и редица нови технологии и функции за безопасност.

„Модернизирахме новия Santa Fe с премиум функции и привлекателна естетика, които със сигурност ще добавят стойност“, споделя СангЮп Лий, изпълнителен вицепрезидент и глобален ръководител на Hyundai Design Center.

„Смелите линии, които се простират от едната страна до другата и отпред назад, придават на Santa Fe здрав, но изискан екстериор, който желаят клиентите на SUV автомобили. Освен това добавихме множество премиум функции, за да създадем истински семеен SUV, който доставя реално удоволствие от шофирането“, добавя Лий.

„С редица нови технологии, Santa Fe допълнително се развива като първокласно превозно средство. Това отново показва, че слушаме нашите клиенти и непрекъснато предоставяме най-новите функции, за да обслужваме техните нужди. Такъв е случаят и с нашите задвижващи единици. С представянето на новия Santa Fe, цялата ни SUV гама ще се предлага с електрифицирани версии, вариращи от хибридни решения до горивни клетки“, допълва Андреас-Кристоф Хофман, вицепрезидент по маркетинг в Hyundai Motor Europe.

Новият дизайн на екстериора на Santa Fe съчетава грубо присъствие и изисканост. Дизайнът на предната броня се отличава с широка форма на решетката, обхващаща основните елементи на фаровете. Акцентираният 3D модел на мрежата на решетката подчертава здрав характер. Привличащите погледа Т-образни LED дневни светлини създават безпогрешен светлинен подпис и интегрират в себе си и мигачите.

В долната част на бронята, нови елементи обхващат въздухозаборниците, образувайки ясно изграден модел, който визуално поддържа основната архитектура на решетката. За да завършат мощното присъствие на предницата, ъглите са доминирани от вертикално ориентирани аеродинамични входове, които подобряват ефективността на въздушния поток и засилват агресивната стойка.

По-широките облицовки на арките на колелата и новите дизайни на летите джанти, включително 20-инчов вариант, подсилват силния характер на новия Santa Fe.

Новият интериор на Santa Fe осигурява повече пространство, комфорт и удобство в сравнение с предишната версия. SUV моделът разполага с нов дизайн на долното табло, преработена централна конзола и нов 10,25-инчов AVN сензорен екран. За първи път Santa Fe се предлага със селектор на Terrain Mode: контролер, разположен в централната конзола, за удобно превключване между различни режими на задвижване.

Всички бутони са центрирани за интуитивна и ергономична употреба. Финални премиум щрихи придава изцяло новото дигитално 10,25-инчово табло с висока резолюция.

Santa Fe ще бъде първият Hyundai в Европа, който се предлага с новия хибриден и плъгин хибриден двигател Smartstream. Повече информация за новата линия на силовите агрегати ще бъде публикувана допълнително.

Моделът е базиран на изцяло новата трета генерация на платформата на марката. Новата платформа позволява значителни подобрения в производителността, горивната ефективност и безопасността.

С участието на система, която контролира потока на въздух, новата платформа подобрява движението на въздуха през отвора на двигателя и позволява на топлината да се разсейва. Това повишава стабилността в долната част на автомобила.

Аеродинамиката също е подобрена, така че въздушното съпротивление е сведено до минимум, за да осигури оптимални горивна ефективност, мощност и експлоатационни характеристики.

Новият Santa Fe ще бъде наличен в Европа от септември 2020 г. Повече информация за модела ще намерите в следващия брой на HiDrive.