Новият Mercedes-Benz GLE атакува SUV сегмента

-
снимки:Daimler AG

Разбулиха новият Mercedes-Benz GLE. SUV автомобилът изобилства от иновации. Системата за активно окачване E-ACTIVE BODY CONTROL, захранвана от 48-волтова инсталация е една от новостите в модела.

При системите за улесняване на шофирането също е направена стъпка напред с новата Active Stop-and-Go Assist.

Интериорът е още по-просторен и удобен, като вече има възможност по желание на клиента да се добави трети ред седалки. Системата за инфотеймънт е с по-голям екран и цветен преден дисплей с разделителна способност 720×240 пиксела и пълна гама от цветове, а MBUX Interior Assistant вече разпознава движенията на ръцете, за да може още по-добре да разгадава намеренията на шофьора и да го улеснява.

Дизайнът на автомобила отвън не само внушава усещане за мощ и присъствие, но и постига впечатляваща аеродинамична ефективност.

При дебюта си на пазара в началото на 2019 година GLE ще получи напълно нова серия от двигатели. Новите 4MATIC са пъргави на пътя и впечатляващи извън него. С офроуд пакета, който се предлага като опция, имате на разположение напълно вариативна система за задвижване на всички колела (TonD) с нисък и висок обхват. Това прави GLE още по-подготвен за придвижване през пресечени местности.

На по-късен етап към портфолиото от двигатели ще се прибави и хибриден вариант, със значително увеличен пробег между зарежданията.