Новото BMW X5: Предпремиерно в България

-
снимки:BMW България

BMW Х5 продължава традицията да поставя стандарти по отношение на мощност, динамика и иновации.

В това се убедиха представителите на медиите по време на първото, предпремиерно представяне на новата генерация Х5. Събитието изпреварва с два месеца офицялното лансиране на модела и стартира кампанията за въвеждането на новия модел на българския пазар. Стартът на продажбите в България и Европа ще е на 24 ноември 2018 г.

Впечатляващи офроуд възможности и уверена динамика на всеки терен, комбинирани с премиум характеристики и динамичните възможности на едно BMW – с тази концепция преди близо 20 години BMW създава един напълно нов клас автомобили: Sports Activity Vehicle (SAV). Първият представител на класа е BMW X5. С това то се превръща в основателя на моделното семейство BMW Х и в същото време пазарен лидер в премиум сегмента на моделите с двойно задвижване. До днес от трите поколения на модела са продадени над 2,2 млн. екземпляра BMW X5.

С четвъртото си поколение моделът впечатлява със силно присъствие и иновативност. Като още при пръв поглед се забелязва новият дизайнерски език: внушителен, ясен и прецизен. Характерни за новия дизайн са голямата бъбрековидна радиаторна решетка с хексагонален дизайн, опционалните лазерни светлини и внушителните въздухозаборници, които демонстрират категорично мощното присъствие на новото BMW Х5. Впечатляващите опционални BMW лазерни светлини с Х-дизайн и отличителни сини акценти предоставят изключително ярка наподобяваща дневната светлина и са с впечатляващ обсег до над 500 метра.

В задната част, силно впечатление правят новите тесни триизмерни Full LED задни светлини, Двойната спортна изпускателна система с трапецовидни накрайници и Интелигентното управление на багажника за максимален комфорт. В сравнение с предшественика си, новото BMW Х5 е по-голямо, по-широко, по-дълго и с по-широко междуосие и вече с възможност за оборудване с опционални с размер до 22-инчови джанти.