Новото Discovery Sport дебютира на автосалона

-
снимки:Пресцентър Автосалон

Премиера на Автосалон София 2019 направи изцяло новото Discovery Sport, което съчетава легендарната проходимост на Land Rover с уверено присъствие в градската джунгла. Премиум SUV автомобилът предлага 5 + 2 места, трансформиран и подобрен дизайн и интериор, които му придават елегантност и съвременен вид.

Друг акцент на щанда е новият Range Rover Evoque, най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 престижни международни отличия. Evoque може да се гордее с близо един милион продажби в световен мащаб. Проектиран да съчетава изкусно градския живот с бягството сред природата, новият Range Rover Evoque надгражда устойчивия лукс и привлекателност на оригинала с прецизно усъвършенстване на моментално разпознаваемия му силует.

С 575 к.с., предоставени от модерния двигател V8 с компресор (суперчарджър), новият Range Rover Sport SVR е най-бързият Land Rover досега, с максимална скорост 280 км/ч и може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Новият мощен SUV e с променен дизайн и залага на използването на олекотени материали за подобряване на динамиката, управлението и пъргавината.

На щанда на марката привличат внимание красивите пропорции и мощна стойка на Range Rover Autobiography – образец на дизайна, майсторската изработка и проходимостта на Range Rover. Той притежава съблазнителна каросерия с луксозно купе от следващо поколение и типичната за марката проходимост върху всякакъв терен.