Огромен интерес към Глобуса на смъртта и Стънт шоуто на Moto Expo 2023

-
снимки:Пресцентър Moto Expo 2023

Само за два часа вчера – събота,  през зала Арена София на Moto Expo 2023 минаха толкова посетители, колкото през първия ден. Интересът на мотористи и фенове на двуколесните е огромен. На щандовете на изложителите имаше огромен наплив от хора, решили да видят новостите в мото производството.

Хиляди изгледаха основните атракции извън залата – Стънт шоу, което е с четири представления дневно – от 11:00, 13:00, 15:00 и 17:00 ч.

Другата атракция за зрителите е невероятното изживяване с „Глобуса на смъртта“. То е с три сеанса дневно – от 12:00, 14:00 и 16:00 ч. Двамата участници от цирк Колозеум направиха своите смразяващи кръвта номера. Това са Марти Андреев и Момчил Колев с мотоциклети Honda и Kawasaki, които показаха изключителното си майсторство и хладнокръвие.

След шоуто на Moto Expo 2023, Марти и Момчил се запътиха към цирка, където от 17:00 часа бе първото им представление с тези номера. А до глобуса може да се види един уникален ретро автомобил – De Soto. Малцина знаят, че американската лимузина от 1928 г., възстановена в България, е била собственост на легендарния борец и световен шампион Дан Колов.

Успешно вървят и продажбите на мотоциклети по отделните щандове. Но още по-сериозни са продажбите на мото екипировка – каски, якета, ботуши, ръкавици. Оборудване за мотоциклетите също се търси – от най-малките тапички за огледала и гуми за стъпенки, та до големите пътнически куфари. Не е случайно, че лично шефът на фирмата Moto Power Иван Илчев направи пътека до склада, за да зарежда с най-търсените каски Scorpion и куфарите Shad.

Опашки се извиха и пред Мото училището за деца. За първи път у нас се прави подобно нещо. Оказа се, че малчуганите искат да направят първите си крачки в мотоциклетизма именно на Moto Expo 2023. Двамата инструктори, този път от GasGas, едва смогваха да настанят децата на мотоциклета и да им дадат първите уроци. Отново машините бяха два мини мотора Yamaha и един малък електрически GasGas.

Днес е последният ден от изложението. Ще бъдат обявени и имената на тези, които са спечелили наградите на организаторите, а и на някои от изложителите и партньорите на Moto Expo 2023.