Отново голям тест на най-новите автомобили в България

-
снимки:AUTO BILD

Всяка година нашите колеги от списание AUTO BILD търсят най-обичаните коли в Европа. Тазгодишният TEST THE BEST ще се проведе утре – 7 октомври.

Вече няколко десетилетия най-голямото автомобилно издание на Стария континент определя най-добрите модели, появили се на пазара през последните 12 месеца. За целта журналистите оставят преценката на своите читатели и се допитват до стопроцентовите експерти в автомобилния бизнес: инженери, техници, дизайнери, търговци на горива, специалисти от сервизи и вносители на оригинални авточасти. Всички нови модели, появили се на европейския пазар, са обединени в дълъг списък, разделен на категории, където потребители на интернет могат да гласуват за любимите си марки и модели (autobild.bg).

Наличните към момента в България актуални автомобили пък ще бъдат тествани в реални условия от експертно жури. Заради пандемията от COVID-19 през тази година тестът няма да се проведе в курорта Боровец, а в София, където повече от 30 модела ще бъдат подложени на стрес тест в обичайния столичен трафик.

Моделите, събрали най-много гласове от онлайн гласуването, както и представилите се най-добре автомобили в реалния тест ще получат специални награди на тържествена церемония на 18 ноември 2020 г. Призовете отново ще бъдат изработени от талантливия автор на дървени детски играчки Иво Стаменов ОТТО.