Повече мощност за серията 60 на Volvo от Polestar

-
снимки:Volvo Cars

Volvo представя нова специална разработка – Polestar Engineered, която ще бъде налична за новите модели с T8 Plug-in hybrid задвижваща технология от серията 60 на шведската марка. Съобщението идва броени дни преди световната премиера на новия спортен седан S60, която ще се състои съвместно с откриването на новия завод на Volvo в Чарслтън, Южна Каролина.

Polestar Engineered представя цялостно решение, което оптимизира задвижването, спирачките, окачването и контрола на двигателя.

Оптимизацията ще се предлага ексклузивно за двигател T8 Plug-in Hybrid и версии на оборудване R-Design. Polestar Engineered ще се предлага също и с новото комби V60, както и с новото ХС60.

Новите олекотени колела са с отворен дизайн, който показва спирачни дискове в златисто – новият отличителен цвят за Polestar компонентите. Polestar емблемата, черните хромирани ауспухови тръби и златистите предпазни колани са сред другите отличителни белези.

Спирачните дискове моноблок Brembo представляват цяла отливка и са оптимизирани за по-голяма твърдост. Спирачните накладки имат повишена температурна устойчивост, докато дизайнът на спирачните дискове спомага за разсейването на топлината. Polestar Engineered включва Multi-link предно и задно окачване с вградени амортисьори Öhlins, които позволяват втвърдяване на пружините, без това да нарушава комфорта.

Видът на окачването и регулируемият дизайн на амортисьорите са същите като при мощния Plug-in Hybrid модел Polestar 1. Фините настройки на двигателя увеличават комбинираната мощност на S60 T8 Twin Engine до 415 к.с., в съчетание с 670 Нм въртящ момент. Стандартно двигателят T8 Twin Engine осигурява 400 к.с. и 640 Нм въртящ момент. Софтуерната оптимизация подобрява показателите за разход на гориво и въглеродни емисии и усъвършенства автоматичния избор на скорости.