Показаха първата официална скица на новото поколение Hyundai i10

-
снимки:Hyundai Motor Company

Hyundai представи първата официална скица на новото поколение Hyundai i10 преди премиерата на модела на автомобилното изложение във Франкфурт след броени дни. Най-новото попълнение в i гамата на Hyundai се отличава с изцяло нов динамичен дизайнерски почерк, който намира оптимален баланс между гладки форми и експресивни остри линии.

Пропорциите на автомобила са предефинирани по отношение на широчина, височина и дължина, за да създадат един нов енергичен и открояващ се дизайн. Новата интерпретация на каскадната предна решетка изразява спортен характер и включва в дизайна си дневните светлини, като по този начин продължава дизайнерските елементи от сегашното поколение i10. Новите триъгълни въздухозаборници подчертават широчината и стойката на автомобила, както и повишават аеродинамиката му. Х-образната С-колона ясно идентифицира автомобила и привлича погледите.

Новото поколение Hyundai i10 ще разполага с широка гама системи за свързаност и безопасност. На разположение ще бъдат системи като Blue Link, Apple Car Play, Android Auto, безжично зареждане на мобилни телефони и камера за обратно виждане. Благодарение на тях, водачите могат да се наслаждават на емоционално шофиране.

Новият Hyundai i10 ще разполага с богата гама от системи за безопасност. Новото поколение автономна аварийна спирачка (FCA) използва сензори, за да разпознава не само автомобили, но и пешеходци. Стандартно ще се предлагат и система за разпознаване на умора (DAW), както и система за следене на пътната лента (LKA).