Показаха състезателната Škoda Fabia R5

Спортен клуб Мегапорт Рейсинг и Еуратек разкриха официално новия състезателен автомобил на екипа – Škoda Fabia R5, по време на специална церемония в шоурума на вносителя в София, на която присъстваха медии и представители на моторния спорт у нас. Тандемът Мирослав Ангелов и Недялко Сивов вече записа една победа с него по време на рали спринт Дряново, използван от отбора за тренировка преди началото на сезон 2018 в националния рали шампионат, който стартира с рали „Твърдица“ на 7 и 8 юли.

„Изключително много съм доволен, че успяхме да се сдобием с толкова успешен рали автомобил като Škoda Fabia R5. Списъкът с чакащи за него е много дълъг и за нас е чест да можем да се състезаваме с него в този сезон на родния рали шампионат. Благодаря на „Еуратек“ за подкрепата на отбора ни. Целта ни не е само да се борим за титлата в шампионата, а с участието на подобен актуален за световния шампионат автомобил да вдигнем нивото на спорта. Надявам се и други екипи да последват примера ни и да има повече автомобили от клас R5“, коментира пилотът Мирослав Ангелов.

Škoda Fabia R5 е един от най-успешните състезателни автомобили от класа, който е най-професионалният в спорта след WRC. От 2015 до 2017 г. моделът има 24 победи в категорията WRC2, две пилотски световни титли и три конструкторски. Автомобилът тежи 1230 кг и се задвижва от 1,6-литров двигател с мощност 279 к.с. и 420 Нм. Задвижването е на четирите колела с механичен диференциал отпред и отзад, предавателната кутия е 5-степенна секвенционална.

Национален рали шампионат 2018 г.

Рали „Твърдица“ – 7-8 юли
Рали „Сливен“ – 27-29 юли
Рали „Стари столици“ – 7-9 септември
Рали „Сърбия“ – 22-23 септември
Рали „България“ – 12-14 октомври