Представиха новата гама масла Petronas Syntium с технология CoolTech

-
снимки:IGM, PLI

На специално събитие в Пловдив бе представена пред българска публика новата гама масла Petronas Syntium с технология CoolTech. Petronas Lubricants International залага на най-новата технология „от състезателната писта на пътя“, предлагайки на пазара най-модерните разработки на масла за задвижващи системи. Гамата включва първият смазочен продукт за хибриден автомобил и с това започва една нова ера за марката, която навлиза на пазара за електромобили.

По време на интерактивната презентация бяха показани различните видове износвания във вътрешността на двигателя.

Гамата Petronas Syntium с технология CoolTech е разработена със специална формула, използвайки масла със силни молекулярни вериги, които предпазват двигателя от прекомерно отделяне на топлина. Чрез еволюционната формула се гарантира работата на двигателя при контролирани температури като по този начин се предпазват жизненоважните точки на агрегата, оптимизират се мощността и разхода на гориво, но преди всичко се осигурява пълно спокойствие за шофьора на автомобила.

За първи път смазочните продукти бяха показани в глобалния център за изследване и технология към Petronas в Сантена, Северна Италия, в присъствието на пилотите от Формула 1 Луис Хамилтън и Валтери Ботас. Petronas Syntium, горивата Primax и маслата за скоростни кутии Tutela имат съществена роля за победите на Mercedes-AMG Petronas Motorsport във Формула 1.

„Предразположението на Petronas към технологиите и към повишаване на качеството е основна причина за постигането на високи резултати през последните сезони“, споделя спортният шеф на немския тим Тото Волф. „Тази година празнуваме десетгодишнина от началото на партньорството ни. 10 години на предизвикателства, на технологично развитие, трупане на знание в трудни условия и в крайна сметка – успехи, постигнати на пистата. През целият този период, компанията Petronas непрекъснато се е опитвала да усъвършенства технологиите си за победа в състезанията, винаги готова да посрещне нови предизвикателства, повишавайки всяка година критериите. Маслата разработени от Petronas са основата на нашите болиди и задвижващи системи от 2010 г. и партньорството ни се укрепваше сезон след сезон. Зеления и сивия цвят на нашите болиди са се превърнали в икона във Формула 1- синоним на изключителна технология и компетентност“, допълва Волф.

След 2018 година Petronas Lubricants International насочва 75% от своите инвестиции в разработването на технологии, в проекти за намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Днес компанията е готова да посрещне новите възможности за съвместно създаване на продукти, които да интегрират тези познания. Новата гама смазочни продукти Petronas Syntium 7000 вече е налична в търговската мрежа на глобално ниво.

Petronas Lubricants International произвежда и продава пълна гама от висококачествени смазочни материали за индустриалния и автомобилен сектор в повече от 90 различни пазара по света. С главен офис в Куала Лампур, PLI има над 30 офиса в 27 страни, управлявани чрез регионалните офиси в Куала Лампур, Торино, Бело Хоризонте, Пекин, Чикаго и Дърбан.