Приключенецът Land Rover Explore

Новият мобилен телефон Land Rover Explore е здрав и функционален, подобно на SUV модела Discovery, който го е вдъхновил. Достатъчно мощен и издръжлив, за да поддържа връзка дори при тежки условия, смартфонът е разработен от Land Rover и Bullitt Group и ще бъде наличен за поръчки от 26 април т. г.

Проектиран на базата на функционалния и вдъхновяващ Land Rover Discovery, смартфонът Explore е еднакво полезен у дома, в офиса или по време на приключения на открито, като осигурява навигация, за да стигате по-далеч и да стоите навън по-дълго.

Мощната батерия с капацитет 4000 mAh е напълно достатъчна, за да ви осигури цял ден походи сред природата, каране на велосипед или на ски с постоянно включен екран и GPS навигация с карти, активирана на 5-инчовия дисплей с висока резолюция. Експлоатационният живот на батерията може да бъде удвоен с пакет Adventure, който може да се похвали и с надеждността и точността на GPS сигнала, и предлага подобрени карти.

Смартфонът Explore е разработен съвместно с Bullitt Group и издържа на вода, удари и температурни промени, с батерия за цели два дена каране на велосипед или походи сред природата.

Смартфонът Land Rover Explore е приключенски настроен, за което свидетелства и фактът, че той е тестван с пускане от 1,8 м височина с фабрично поставен протектор на екрана, справя се под вода – включително солена, а и може да издържи на екстремни температури, влажност, термичен шок и вибрации. Това ниво на защита гарантира, че устройството е устойчиво на силни дъждове или кални пътеки и ще продължи да работи, поддържайки ви свързани.

Началният екран на телефона с операционна система Android има програмируем раздел за външните условия, който позволява бърз достъп до метеорологична информация и данни от сензорите на устройството. Full HD екранът работи на ярка слънчева светлина и може да бъде използван с ръкавици или мокри пръсти. Той е напълно съвместим и с всички автомобилни приложения на Land Rover.

„Това е смартфонът, който всички искаме да притежаваме – перфектна комбинация между дизайн и функционалност, която въплъщава ДНК-то на Land Rover, и позволява на клиентите да стоят навън по-дълго и да имат увереността да стигат по-далеч”, коментира Джо Синклер, директор „Брандирани стоки и лицензиране“, Jaguar Land Rover.

Налични са и други пакети с хардуер за Land Rover Explore, включително голяма допълнителна батерия с капацитет 4370 mAh и универсална стойка за велосипед.

Land Rover Explore ще бъде лансиран с пакет Adventure, осигурявайки мобилна GPS функционалност на смартфона директно от кутията с препоръчителна цена от 1269 лв.