Професионалистът на Peugeot щурмува пазара

-
снимки:Groupe PSA

Peugeot представи новия Partner, който продължава стилистичните кодове на модела Rifter, запазвайки синхрон с актуалната автомобилна гама на френската марка.

Предната част на лекотоварния автомобил е елегантна, модерна и здрава с лъва в центъра на вертикалната решетка, която подчертава дизайна на мощните предни фарове. В профил, Partner създава усещане за баланс с къс, хоризонтален преден капак, висока средна линия и по-къси надвеси. Скосеният дизайн, който е симетричен в предната и задната част, оформя страничните части с нов силует на каросерията.

Отзад, бронята придава сила на долната част и осигурява оптимална защита. Широко отварящите се врати подчертават здравия характер на автомобила и осигуряват допълнителна защита срещу кражба от товарното отделение. Предлага се и опция за еднокрила задна врата.

Вътрешният дизайн е с визия, присъща на гамата от пътнически автомобили на Peugeot – ергономични и същевременно елегантни. Стилът е елегантен и дискретен, пространството е едновременно ергономично и гъвкаво, включващо многобройни решения за съхранение на вещи.

В салона, мигновено погледите привлича бордното табло, включващо i-Cockpit, където всичко е леснодостъпно, за да може шофьорът да се съсредоточи върху пътя.

Размерите на Partner отговарят напълно на стандартните в сегмента, с дължина от 4,40 м за версията Standard, осигуряваща оптимална ефективна използваема дължина от 1,81 м. Товарният обем, вариращ от 3,30 м3 до 3,80 м3 в зависимост от версията, е достатъчен за поместването на 2 европалета.

Версията Long, която е с дължина от 4,75 м, осигурява дори още по-голям товарен капацитет. Ефективната дължина на тази версия е 2,16 м, а товарният капацитет е от 3,90 м3 до 4,40 м3.

Новият Partner е изграден на платформата EMP2, която е използвана за най-новите модели на френската марка. Тази платформа позволява по-къси надвеси и по-малък радиус на завой за лесно маневриране. Радиусът на завой между тротоарите е 10,82 м за версията Standard и 11,43 м за Long.

Полезният товар е един от най-добрите в сегмента със стойности от 650 до 1000 кг.

Шест крепежни халки на пода се предлагат като стандартно оборудване, за да гарантират, че товарите са напълно обезопасени. Четири допълнителни на половината височина могат да бъдат добавени като опция. Товарната зона е лесна за ползване при всякакви обстоятелства, тъй като разполага с 12-волтов контакт и осветление с шест светодиода, осигуряващи светлинен поток от 237 лумена.

Опционалните плъзгащи се странични врати осигуряват лесен достъп, широко отварящите се задни асиметрични врати (2/3 – 1/3) предлагат голям отвор за товарене (опцията със задна врата), а люкът, разположен точно над задните врати, позволява транспортиране на дълги предмети.

В зависимост от версията новият Partner може да бъде оборудван с модулируема седалка Multiflex, която предоставя много възможности. Отпред могат да пътуват трима души. Тази практична функция е ценена от професионалистите, тъй като могат да превозват своите екипи и инструменти и да оптимизират пътуването си. Липсата на лоста на стандартната ръчна спирачка прави възможно разширяването на централната седалка.

Partner предлага равен под, товарен капацитет, увеличен с 400 л, и ефективна дължина до 3 м за версията Standard и 3,35 м за Long, и едновременно с това запазване на възможността за транспортиране на 2 души, благодарение на сгъваемата странична пътническа седалка. Също така дава възможност за транспортиране на дълги предмети, благодарение на сгъването на страничната седалка към облегалката й.

Partner предлага и товаро-пътническа версия с дълбока кабина при версията Long. Седалката на втория ред е пренесена от новия Rifter и предлага комфорт и оптимално пространство за краката.

Двигателната гама отговаря на най-новите стандарти и е готова за предстоящата WLTP сертификация.

Бензиновите двигатели включват две версии на 1,2-литровия двигател PureTech: 130 к.с. с 8-степенна автоматична трансмисия EAT8 (налична през 2019 г.) и 110 к.с. с 6-степенна механична скоростна кутия.

Предлагат се и три дизелови двигателя: BlueHDi 130 к.с. с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична трансмисия EAT8, BlueHDi 100 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия и BlueHDi 75 к.с. с 5-степенна механична трансмисия.

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция (SCR). Тази технология намалява емисиите от момента на включване на двигателя и не изисква никаква добавка.

Продажбите на новия Partner стартират през ноември т. г.

Вижте видео