Първият електрически модел на Dacia идва догодина

-
снимки:Groupe Renault

Dacia лансира първия си електрически модел в гамата. Той носи името Spring и ще бъде най-достъпния електрически автомобил на Стария континент. Моделът ще бъде лансиран на европейския пазар през 2021 година.

През настоящата 2020-а Dacia празнува 15 години на автомобилния пазар. За тези години моделите Logan и Duster се превърнаха в пазарни хитове на Стария континент. Бюджетната марка продължава да се променя с времето, като остава вярна на първоначалните си ценности: семпли, модерни, надеждни и здрави автомобили на достъпни цени. Макар и кратка, това е впечатляваща история на успеха с 6,5 милиона клиенти, което прави марката европейски лидер при частните клиенти благодарение на Logan, Sandero и Duster.

Електрическият Spring е в съответствие с визията на Groupe Renault за осигуряване на достъпна и устойчива мобилност за всички, като същевременно спазва ценностите и философията на бюджетната марка. Той е 100% електрически градски автомобил с 4 места, предлагащ прости, но ефективни решения, надеждност и достъпност.

Лек и компактен, Dacia Spring ще има пробег от над 200 км, гарантиращ гъвкавост при използване в градски и крайградски условия.

Пастелно сивият екстериор на първия електрическия модел на бранда е подчертан с матови пръски от флуоресцентно оранжево, голям просвет, декоративни елементи в предната и задната броня. Изпъкващият SUV стил и компактните размери го правят подходящ за ежедневна употреба и предвещават спокойствие и сигурност за бъдещите му собственици.

Специално внимание е обърнато на светлините. Отпред са поставени 2 вида изцяло LED фарове – хоризонтална лента в горната част и 4 отделни тела, вградени в бронята. Отзад, четирите светодиодни светлини оформят буквата „Y“. Тези визуални детайли бележат бъдещия светлинен подпис на Dacia.

Благодарение на новия светлинен подпис, оребрен преден капак и специално обработена масивна радиаторна решетка, предната част на Dacia Spring изразява сила и надеждност.

Със своя изцяло електрически двигател и батерия, пригодени за ежедневна употреба, Dacia Spring отговаря на практическите нужди на градската и крайградската мобилност. Това е здрав автомобил, който дава на собствениците пълна гама от предимствата на електромобилите – лекота на шофиране, движение без шум, вибрации и емисии. Освен това е лесно за зареждане и изисква много малко поддръжка.

Dacia Spring е подходящо решение за услуги за мобилност. Groupe Renault ще предлага модела и на този тип клиенти, за да продължава да развива електрическите автопаркове в Европа.