Първо място за Kia в проучването за качество на J.D.

-
снимки:KIA Motors Corporation

За четвърта поредна година Kia заема челна позиция сред нелуксозните брандове в американската автомобилна индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2018 с констатирани 72 проблема на 100 автомобила. Sorento и Rio заеха първо място в своите сегменти – SUV и Малък автомобил, докато Optima – Автомобил от среден клас, Sportage (Малък SUV) и Sedona (Миниван) се класираха на второ място, а за Forte (Компактен автомобил) бе отредено трето място. След като спечели IQS наградите през 2015г., 2016г. и 2017г., многогодишният фаворит на американските потребители – Soul за пореден път попадна в топ 3 в категорията на компактните мултифункционални модели.

„Водещата позиция сред всички масови автомобилни марки в продължение на четири последователни години е гаранция за изключителното качество и високо ниво на изработка на всеки автомобил Kia”, каза Майкъл Кол, главен оперативен директор и EVP, Kia Motors Америка. „С 2 лидерски позиции и допълнителни 5 награди в топ 3 на съответните категории, Kia отново демонстрира своя непрекъснат прогрес и фокус на бранда върху удовлетворението на потребителите от автомобилите с нашата марка”, допълни Кол.

Годишният доклад на J.D. Power 2018 анализира мнението на 75 712 автомобилни потребители и оценява удовлетворение от управлението, двигатели и трансмисии, както и проблеми свързани с качеството за период от 90 дни след покупката на автомобила.