Ракия фест София 2019 стартира на 29 ноември под мотото „Не карам пил“

-
снимки:Експо Тим

Броени дни остават до старта на най-чаканото събитие за годината от страна на любителите на изисканите ракиени вкусове. Седмото издание на българския ракиен фестивал ще се проведе на 29 и 30 ноември 2019 г в НДК, София. Посетителите ще имат възможност да опитат редки и екзотични напитки, представени както от родни производители, така и от техни колеги както от Балканите, така и от цяла Европа, че дори и по-далечни дестинации. В миналогодишното издание имаше продукт чак от Бразилия. Овен с алкохолните предизвикателства, посетителите ще поглезят сетивата си с вкусотии, скара, завъртяни манджи, че дори и сланинка.

Чревоугодниците ще се радват на фууд корнер с предлагани гурме специалитети, пресни, сочни меса и месни продукти, доставени директно от съседни на нашата държави, на запад от границата ни. Ше има и щанд на туршиите, киселото зеле, киселите краставички и жива музика за настроение. Организаторите на събитието очакват над 300 вкусови варианта сред изложбените експонати. По време на фестивала ще се предлагат ексклузивни и отлежали напитки, които ще могат да бъдат закупени на място.

Тази година се обръща специално внимание на дамите. Посетителките ще имат привилегията първи да опитат новите ракия-коктейли, които са на мода в момента. В Централна Европа е хит – изискани и достолепни жени да си бъбрят на чаша котейл, забъркан с плодова ракия. В НДК тези алкохолни миксове ще се забъркват пред погледите на ценителките на нетрадиционните вкусове. Според наблюденията на експертите, които следят предпочитанията на публиката по време Rakia & Spirits Fest- Sofia, нито една представителка на нежния пол не си позволява да се черпи с твърд алкохол тип „люта каменарка“.

На щандовете, които ще предлагат огромно разнообразие от питиета, професионални експерти от бранша ще разказват подробности около начина на приготвяне и отлежаването на изложените от тях еликсири.

Билетите за Rakia & Spirits Fest- Sofia 2019 са три вида и включват различни опции. С еднодневен билет на цена от 20 лв. можете да направите дегустация на над 200 вида ракии. Получилите 3 броя токена посетители придобиват правото за консумация на най-новите и ексклузивни напитки. Всеки посетител получава безплатно стъклена брандирана дегустационна чаша и бутилка минерална вода.

С двудневен билет от 30 лв. се сдабивате с правото на дегустация на над 200 вида ракии, 5 броя токена за опитване на най новите топ напитки, стъклена брандирана дегустационна чаша и минерална вода.

Най-ценен е ВИП билетът на цена 45 лв., който освен че осигурава двудневен вход, дава на притежателя му правото да получи брандирана фестивална чанта, тениска, както и екстрите, които се дават на обикновените посетители.

Билети се купуват в НДК по време на събитието, или онлайн на eventim.bg

Rakia & Spirits Fest- Sofia 2019 е и чудесен шанс да зарадвате любимите хора с изискана бутилка от качествена ракия по повод на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Повечето от изложителите ще предлагат продукциите си на преференциални панаирни цени.

Всички удоволствия, които предлага фестивалът, са достъпни само за пълнолетни лица. Производителите и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно, като на преден план е вкусовото удоволствие.

Организаторите и тази година акцентират на популярния слоган “Не карам пил“.

Защо фестивалът преминава под знака на Божествената седмица? Защото е седмо по ред изложение, ще се проведе в зала 7 на НДК и 7 плюс 7 прави 14, а това е началният час на старта на изложението. Освен това: 7 + 7 +7 = 21! Това е крайният час на двудневното изложение, в който се затварят вратите за посетители.