Ралица Георгиева: Миньонче съм, но харесвам големи джипове

-
снимки:архив
Ралица Георгиева е родена на 23 май 1989 г. в София. Завършила е 19-о СОУ ПГИЧЕ „Св. Кирил и Методий“ с немски език. Израства в голямо семейство от актьори – Екатерина Казакова, ръководител на театрално студио „Камбана“, и Георги Стоянов – актьор в Столичния куклен театър. Нейни лели са актрисите Весела и Биляна Казакови, познати от големия екран, а чичо ѝ е Румен Угрински. Съвсем логично e сцената да я привлече с пълна сила още от невръстно дете. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност актьорство за куклен театър в класа на проф. Боньо Лунгов. Малко след завършването е поканена за асистент в класа на доц. Мая Енчева. Сега е актриса в ДКТ„Константин Величков“ – Пазарджик. През 2016 г. печели наградата „Сивина” за млад актьор, а през 2017 г. беше номинирана за полет в изкуството на фондация „Стоян Камбарев“, откъдето спечели три невероятни уъркшопа, които я срещат с хората, с които в момента работи. Единият от проектите е постановката „Гилгамеш“ с режисъор Елена Панаьотова към университетски театър НБУ, където играе Гилгамеш с кукла. В момента снима в новия сериал „Денят на бащата“, има епизодична роля, но първите стъпки в киното винаги започват трудно. Ралица е неприлично млада, неприлично красива, неприлично талантлива. Излъчването й обаче е повече от прилично, вродената й интелигентност е нещото, което я отличава от връстниците й. Тя е много отговорна, принципна и държи на думата си. Ралица знае от опит, че всичко се постига с труд и вяра в себе си.

Откога имаш шофьорска книжка, случи ли се нещо интересно по време на курсовете, беше ли карала преди това нелегално колата на приятели?

Шофьорската си книжка я имам отпреди 3 години. Преди курсовете не бях карала кола, нито на нашите, нито на приятели, защото си мислех, че е нещо много сложно и страшно. Единственото „интересно“ нещо беше, че още в първия ден на платения ми курс инструкторът ми каза, че имат схема с даяджиите и че най-вероятно няма да си взема изпита от първия път, както и стана. След една година го видях в „Господори на ефира“ заради същото нещо и ми стана мъчно. Все хващат дребните рибки.

Какъв модел беше първата ти лична кола, какви си имала, в момента с каква си, за каква мечтаеш?

Първата ми кола беше поверена от майка ми. Връчи ми ключа на здрав Golf III комби. Бях нейният 4-ти собственик… и последен. Не издържа много с мен горката, но беше моят голям учител. След нея можех да карам всичко. Сегашната ми кола е Honda Jazz и съм много доволна от цялостното й пътно поведение и здравината най-вече. След време бих искала да имам джип, но за марка не съм мислила. Чувствам се добре в големите коли, нищо че съм миньонче и ще ми трябва възглавница… ха-ха-ха.

Случвало ли ти се е да те глобява КАТ, да ти вдига „паяк” колата за неправилно паркиране?

Глобявали са ме за без винетка и след това няколко пъти за това, че не нося акта в себе си, защото още не съм си го платила. Много големи тези глоби, бе….

Имаш ли катастрофи зад гърба си?

Имам едно леко удряне на Околовръстния път. Беше много заледено и карахме с 20 км/ч, но изведнъж този пред мен спря внезапно, натиснах инстиктивно спирачката, но колата ми поднесе от леда. Всъщност нищо сериозно не се случи, само фарът на Golf-а ми се беше разпукал здраво.

Можеш ли сама да смениш спукана гума?

Не ми се е налагало, слава Богу. Мисля, че не, но пък неволята учи. Дано не ми се налага да се научавам по принуда.

Ти участва в благотворителното рали „Виж ме” миналата година с елементи на майсторско шофиране и даде своя принос за каузата да помогнем на глухонеми деца. Дори спечели купа. Какво беше за теб това изживяване?

Самото преживяване беше доста забавно, а децата са прекрасни. Общувахме си и даже си поддържаме връзка с някои от тях във фейсбук. Догодина бих се включила отново. А за самото награждаване дори и не съм очаквала, но съм щастлива. Купата стои гордо до наградите за актьорските ми постижения.

Какъв водач си, правиш ли нарушения?

Не. Спокоен шофьор съм и никога не натискам клаксона! Само ако видя познат. Не обичам това постоянно натискане на клаксони. Създава се излишно напрежение на пътя.

Колко км/ч си вдигала най-много?

140 км/ч на магистрала, и то за малко.

Какво друго превозно средство си карала?

Само автомобили засега.

Какво мислиш за шофирането след употреба на алкохол?

Самоубийство или убийство. Само това мога да кажа.

Имаш ли куриоз, свързан с взаимоотношенията шофьор-катаджия? Кажи ни виц за пътен полицай.

Имам, разбира се. Едното – усмивката ми, а другото, че съм бедна актриса (което не е далеч от реалността). Само за винетката не подейства, но този не обичаше изкуство и май не харесваше жени …

Мнението ти за тези, които дават рушвет на пътния полицай с цел да се измъкнат от солена глоба?

Правилата трябва да се спазват. Само, ако е за без винетка може (шегувам се).

Как ще коментираш българската мода – завистлив нашенец, минавайки покрай нова кола, умишлено я надрасква с нож, ключ, пирон?

Благодаря за този въпрос! Чупи ли са ми огледалото заради това, че съм паркирала на “мястото“ на Х, както и са ми драли колата с ключ, от единия край до другия, пак заради същото. Тази мода никога няма да изчезне и именно заради това на тях ще им се случи същото.

За теб по-стойностната кола е спортната, или всъдеход?

Всъдеход.

Ако имаш излишни 200 000 евро за какво би ги дала – за автомобил, за вила на морето, или за нов апартамент.

По-скоро за околосветско пътешествие. Толкова много места искам да посетя!

Кои са по-добри шофьори – мъжете или жените. Защо?

Мъжете. Разбира се, има много добри шофьори жени (освен мен ), както и много лоши шофьори мъже. По мои наблюдения от 3-годишния ми опит на пътя забелязвам, че жените шофират по-лошо. Направо неадекватно на моменти. Доста интересни неща съм виждала. Според мен жените се панират повече на пътя и имат по-малко усещане от мъжете за колата, която карат.

Трябва ли да има кавалерство на пътя и дали е необходимо обществото да се противопостави на тези, които не признават правилника за движение?

Хубаво е да има кавалерство, да. И ако се противопоставим, може би ще намалеят катастрофите. В много страни има камери в колите и аз съм „За” това да се въведе и при нас.

Доколко един лъскав и мощен автомобил трябва да променя самочувствието на притежателя му, при условие, че същият живее под наем в гарсониера в жк „Люлин” 9 с четирима приятели от неговото село например?

Нека всеки живее и прави това, което чувства за добре, стига да не пречи на живота на другите.

Ако твой обожател ти предложи да ти подари мечтания автомобил с уговорката да му станеш любовница, как ще реагираш?

Няма как да се случи. Ако не ми е спечелил сърцето, няма да спечели и тялото ми.

Правила ли си секс в автомобил?

Тайна!

Какво би искала да кажеш на всеки, който сяда зад волана с идеята да се покаже по родните пътища като истински пилот от „Формула 1”.

Да внимава зад завоя, че има дупка.

Пожеланието ти към читателите на списание HiDrive?

Пожелавам безаварийно шофиране и возене!