Рекорд за Civic Type R на Силвърстоун

-
снимки:Honda Motor

След два рекорда на Honda Civic Type R Challenge 2018 – на френската писта Маникур и белгийската Спа Франкоршамп, най-бързият хечбек постави още един – 2:31.32 секунди. Civic Type R стана най-бързият сериен автомобил със задвижване на предните колела на британската писта Силвърстоун, като подобри постижението на предишното поколение Civic Type R в същото изпитание от 2016-а.

Type R бе пилотиран от трикратния шампион в британската надпревара за туристически BTCС – Мат Нийл, който и тази година се състезава в сериите с Honda Civic Type R за екипа на Halfords Yuasa Racing.

Пистата Силвърстоун, където тази неделя е поредният кръг от Формула 1 за Гран при на Великобритания, е с дължина 5,89 км с бързи дълги прави и високоскоростни завои, комбинирани с много технични секции като Бекетс, Вейл и Луфилд, в които колата се подлага на големи натоварвания. С високо темпо на оптимизирания двигател 2.0 VTEC Turbo, Civic Type R позволи на Мат Нийл да се възползва максимално от скоростта на правите и от бързото ускорение при излизане от острите завои. За тази писта аеродинамичните характеристики са ключови, а Civic Type R осигурява оптимален баланс между обтекаемост и сцепление. Режимът +R и системата на адаптивното окачване дават възможност за стабилно и равномерно управление, което позволява по-висока скорост в трудните завои на Силвърстоун.

Вижте видео