Световен дебют за Nissan Juke в София

-
снимки:Пресцентър Автосалон

София се превърна в арена на световната премиера на Nissan Juke, който се завръща, за да предефинира стандартите в B-crossover сегмента, чрез по-големи размери, атлетичен силует, впечатляващи 19“ алуминиеви джанти и плаваща линия на покрива в стил купе. Moдeлът e paзpaбoтeн зa пaзapa в Eвpoпa и тpябвa дa пpoдължи ycпexитe нa пpeдшecтвeниĸa cи, oт ĸoйтo зa 10 гoдини бяxa пpoдaдeни нaд 1 млн. бpoйĸи.

Стандартно оборудван с LED технология, Juke запазва емблематичните си дневни светлини, в комбинация с Y-образния светлинен подпис – естествено допълнение на V-образната решетката. Ексклузивният за новата генерация цвят – Fuji Sunset, допълва гамата от 11 екстериорни, цветови предложения.

Променен и отвътре, автомобилът е станал по-просторен за пътниците и разполага с повече място за техния багаж – товарното пространство е увеличено с 20%, достигайки 422 л. Усъвършенстваният интериор предлага стил и комфорт в съчетание с подобрена позиция за шофьора и повече възможности за съхранение на вещи. Новите, приятни за докосване материали на таблото и тапицерията на вратите, създават премиум усещане, подсилено от стандартните спортни седалки тип monoform, тапицирани с Alcantara или кожа.

С широка гама опции за персонализация, новото ниво на оборудване N-Design дава възможност на всеки клиент да направи своя автомобил уникален. Възможността за избор на цвят на купето, покрива, както и на кожата на интериора спомагат за пълното разкриване на градския, спортен характер на Juke. Възможностите за екстериорна персонализация включват избор на декоративни елементи и цветни акценти, както и на 19“ алуминиеви джанти.

Новата генерация на кросоувъра е оборудвана с ефективен 1.0-литров трицилиндров бензинов двигател с турбо компресор. Агрегатът развива максимална мощност от 117 к.с. и предлага на водача динамично поведение, комбинирано с повишена икономичност. Моторът се куплира с 6-степенна ръчна или 7-степенна (DCT) спортна трансмисия с двоен съединител. Шофьорът има възможност за избор между три режима на работа – еко, стандартен и спортен, в зависимост от пътните условия и настроението си.

Juke е оборудван с най-съвременните информационно-развлекателни и подпомагащи водача технологии. Благодарение на Nissan Intelligent Mobility, новият Juke е най-свързаният до момента модел на марката, предлагайки на шофьора истински команден център.