Световни премиери и нови марки на Moto Expo 2024

-
снимки:Пресцентър Moto Expo 2024

Вече е традиция през април в София да се организира мотоциклетно изложение. Предстои поредното издание  – Moto Expo 2024. То ще се състои от 20 до 23 април 2024 г.

Мястото от миналата година – зала Арена София (бивша Арена Армеец), доказа своите предимства, като по-голяма изложбена площ, по-добра комуникативност за посетителите и изложителите. Затова и изложението през 2024 г. ще се проведе отново в Арена София.

Moto Expo 2024  се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор Експо Тим ООД.

Тазгодишното Moto Expo 2024 ще се проведе при сериозно увеличение на продажбите на нови мотоциклети в България за 2023 г. Това са над 2000 продадени нови машини (1965 по данни на ААП). Което е с над 500 нови продадени двуколесни спрямо 2022 г. Затова говори и фактът, че отново ще има много премиери, а също и нови марки за българския пазар.

В централната зала с над 3000 кв. м площ ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. Централните фоайета са с над 1000 кв.м. заета площ от щандове на вносители на мотоциклетни аксесоари, екипировка, оборудване и други свързани с мотоциклетната индустрията продукти. Отвън, пред залата са оформени демонстрационна и хранителна зона.

По традиция Moto Expo 2024 е във време, когато по света стартират продажбите на новите мотоциклети от моделната гама 2024 г. на големите производители. Това обуславя представянето в България на много нови модели и световни премиери.

Така представителите у нас на световни марки като APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, INDIAN MOTORCYCLE, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX, Ski-Doo, BRP, MOTO GUZZI, MOTO MORINI, PEUGEOT Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, SEA-DOO, SEGWAY POWERSPORTS, SUR RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE и др. ще покажат най-новите си модели.

За отбелязване е, че има нова марка на нашия пазар  – MOTO MORINI, която прави дебют с някои от най-известните си модели. На изложението се завръща и легендарният американски производител INDIAN MOTORCYCLE. На Moto Expo 2024 ще има и други изненади, а също и новости.

На Moto Expo 2024 ще има изложители на велосипеди и тротинетки, на ATV и UTV машини. По време на изложението ще бъдат организирани срещи на посетителите с експерти и представители на производителите. Това е прекрасна възможност всеки да зададе въпроси, да се запознае с последните иновации и да получи ценни съвети от професионалисти в индустрията.

На миналогодишното издание през щандовете на изложителите преминаха над 10 000 посетители. Сега се очакват много повече, като се отчита засиленият клиентски интерес към мотоциклетите и скутерите в България.

В зала Арена София освен по-голяма и леснодостъпна изложбена площ, за посетителите има безплатен паркинг с над 800 места. За всички дошли на изложението ще има както винаги и допълнителни забавления.

През уикенда ще може да видите Глобуса на смъртта от Цирк Колозеум. За разлика от миналата година, той сега ще е подвижен и мотоциклетисти в ще предоставят допълнителни емоции и напрежение на зрителите. Освен това ще има демонстрации и стънт шоу, Food truck zone, Relax zonе.

Работно време на Moto Expo 2024 е от 10.00 до 19.30 часа на 20-22 април 2024 и от 10.00 до 14 часа на 23 април 2024 г.