Свободата, Санчо…

-
снимки:MINI

Италианският специализиран производител Autohome разширява продуктовата си гама с палатка за покрива, която е адаптирана към визията на новото Mini Countryman, както и към актуалния дизайн на британската премиум марка. В сътрудничество с дизайнерския екип на Mini е създадена специална версия – AirTop, която, също като предлаганите за Countryman контрастни цветове за покрива и корпусите на външните огледала, е в бял или черен цвят и може да бъде поръчана директно от фирмата производител.

След мразовитата и продължителна зима, дъждовната и хладна пролет, най-сетне можем да поемем безценна доза добро настроение – броени дни ни делят от началото на лятото, а в унисон с това и температурите най-сетне се повишиха, влизайки в резонните за тази част от годината норми. Така че вече замириса на море и планина, или с други думи – на почивка. За всички, които искат да излязат сред природата и максимално да й се насладят, можем да предложим едно необичайно място за спане, но пък много вълнуващо и неангажиращо ни с резервации на хотели, ресторанти и всякакви други досадни дейности, свързани с предварително планиране на почивката. Предлагаме ви вариант, при който си хващаш шапката и дим да те няма… Напоследък повечето хора, обитаващи големите мегаполиси, си мечтаят да осъществят реално, а не половинчато, бягство от всекидневието.

За целта на помощ идва Mini Countryman. Гордият британец предлага място за 5-има пътници и техния багаж, както и опционално задвижване на четирите колела ALL4, което дава възможност за разходки далеч отвъд границите на градската мобилност и пътищата с твърда настилка. А когато внезапно свърши не само пътят, но и денят, вече е осигурена възможност за спонтанно пренощуване. Италианският специализиран производител Autohome разширява продуктовата си гама с палатка за покрива, която е адаптирана към визията на новото Mini Countryman, както и към актуалния дизайн на британската премиум марка.

В сътрудничество с дизайнерския екип на Mini е създадена специална версия на палатката за покрив AirTop, която, също като предлаганите за Countryman контрастни цветове за покрива и корпусите на външните огледала, е в бял или черен цвят и може да бъде поръчана директно от фирмата производител. Autohome има над 50-годишен опит в разработването и производството на палатки за покрива на автомобили, които се използват както през свободното време,така и при професионални експедиции. Монтажът на мобилното убежище се облекчава от дъгите на покрива на Countryman, част от серийното оборудване. Те позволяват ползването на специфичния за модела багажник за дъгите на покрива, който се предлага като оригинален аксесоар в Mini Shop. Върху него само с няколко движения и без нужда от инструменти се фиксира системата за закрепване на палатката на покрива. По този начин багажникът за дъгите на покрива е солиден фундамент за палатката на покрива, която се закрепва стабилно и сигурно с включените в комплекта стоманени скоби.

В затворено положение палатката на покрива почти не се различава от конвенционална кутия за багаж. Аеродинамично оптимизираните линии на корпуса от стъклопласт осигуряват понижаване на аеродинамичното съпротивление и шумовете от вятъра. За отваряне е достатъчно освобождаването на осигурителните предпазители – два отпред и един отзад. След това палатката се разпъва автоматично нагоре с помощта на четири газови пружини.

Височината в интериора на мобилното убежище е 94 см. Благодарение на стабилния покрив на палатката и страничните стени от висококачествена специална тъкан се осигурява не само устойчивост при дъжд, но и оптимални възможности за вентилация, както и топло- и шумоизолация на високо ниво. Оборудването на палатката включва и матрак с памучна тапицерия, две врати и два прозореца с ципове, фини мрежи за комари за всички отвори, захранвано с батерии LED вътрешно осветление, както и мрежи за багаж и чанти за съхранение на личните предмети. За качването в палатката на покрива е предвидена солидна алуминиева стълба, така че по-високите и едри пасажери да не изпитват дискомфорт и притеснения.

С мощните си двигатели задвижването на четирите колела ALL4 и допустимият прикачен товар до 1800 кг новото Mini Countryman е подходящо и за теглене на каравани. Но традиционният принцип на марката – много място на минимална площ, се спазва перфектно в палатката на покрива. С дължината си от 2,10 и широчината от 1,30 метра мястото за спане предлага достатъчен простор за нощуване сред природата за двама. Палатката може да осигури дом за пътуващите там, където те се чувстват най-уютно в момента – независимо дали са в провинцията, на плажа или в планината.