София Франс Ауто е новият вносител на Opel за България

-
снимки:Opel Automobile GmbH

Локалната структура ще даде повече гъвкавост и ще насърчи растежа, споделят от Opel.

Opel продължава да развива своя бизнес на избрани европейски пазари, в съответствие със стратегическия план PACE!, целящ все по-голяма гъвкавост и ефективност. Като следваща стъпка за постигане на растеж марката реши да довери управлението на бизнеса си в България на компанията София Франс Ауто.

След приключване на сделката, София Франс Ауто ще стане официален вносител на Opel за България. Кога ще се случи това зависи изцяло от официалното одобрение на държавните регулаторни органи. Настоящите служители на Opel също ще бъдат прехвърлени в новата компания, съгласно действащото законодателство, най-късно до момента на финализиране на сделката.

„Това е поредното решение в съответствие с целите на нашия стратегически план PACE!, който ще направи бизнеса ни в редица европейски страни по-гъвкав, ефективен и конкурентен“, коментира Ксавие Дюшмен, управляващ директор „Продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг“ на Opel/Vauxhall. „Уверени сме, че тази стъпка ще доведе до още по-добро представяне на марката ни в България“, допълва той.

София Франс Ауто е официален вносител на Peugeot от 27 години. С почти 56 000 нови автомобила, продадени през този период, компанията е един много успешен партньор на марките Peugeot и DS в България.

През 2019 година Opel продаде над 1000 автомобила. Благодарение на новата организационна структура, богатата на традиции германска марка иска да расте устойчиво в страната през следващите години.