Стабилност и прецизност на мокра настилка и в остри завои

-
снимки:Nokian Tyres

Скандинавската компания Nokian Tyres предлага модерна и разнообразна селекция от летни гуми за Централна и Източна Европа. Новото поколение летни гуми залага на Dual Zone Safety технология, специално разработена за променливи летни условия. Тя е била първоначално въведена в моделите за леки автомобили, а впоследствие е пренесена в SUV и кросоувър сегментите.

Обичайно е напоследък времето да варира от екстремни горещини до внезапни валежи, понякога придружени с градушки. Ситуацията през този период от годината е динамична и се променя много рязко. Усъвършенстваните и щателно тествани премиум летни гуми предоставят безопасност, когато най-много се нуждаете от нея.

„Всяка гума може да се търкаля без проблем, когато условията са перфектни. В променливи и предизвикателни условия обаче, като например внезапни валежи, е нужно гумите да предоставят оптимална стабилност. Много е важно гумата да не ви изненада по време на по-резки маневри, спирания или докато се движите върху мокра настилка. Имате нужда от надеждност и предсказуемост, което означава гумите да запазят сцеплението си и характеристиките си, от ранна пролет до късна есен“, коментира Мартин Дражик, експерт по гумите и продуктов мениджър за Централна Европа в Nokian Tyres.

Богатата гама летни предложения на Nokian е завършена от новите SUV гуми – Nokian Powerproof  SUV и Nokian Wetproof SUV. И двата продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety. Стабилните SUV гуми са проектирани за мощни спортни автомобили и кросоувъри, за прецизно управление и приятно усещане при шофиране.

И двете нови попълнения са оборудвани с технологията Aramid Sidewall. Структурата на страницата съдържа изключително здрави арамидни влакна, а това я прави по-издръжлива на внезапни удари или прорези, които иначе биха нарушили целостта ѝ.

Същата технология Aramid Sidewall се използва във всички модели гуми на Nokian за ванове и кемпери. Продуктовата гама Nokian cLine Van предоставя стабилност, балансирано сцепление и изключителна издръжливост за ванове.

Новият модел Nokian Powerproof SUV е разработен и тестван в сътрудничество с шампиона от Формула 1 Мика Хакинен. „В SUV гумите, които ползвам, оценявам качества като стабилност, надеждност и лекота на движение. Nokian Powerproof SUV е оптимална комбинация от първокласно представяне, изключителна издръжливост и приятно усещане при шофиране. Представя се еднакво добре както при високи, така и при по-ниски скорости, на мокра и суха настилка. Дава ви увереност, което от своя страна е предпоставка за безопасност“, споделя Хакинен.

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof предоставят безопасност и надеждност за леки автомобили движещи се по източноевропейските пътища през лятото. И двата модела се класират добре в настоящите независими тестове на гуми за 2020 г.

Оценени високо заради доброто си спирчано сцепление и много ниско съпротивление при търкаляне, Nokian Powerproof финишират на трето място тази година в летния тест на Sport Auto. Италианското автомобилно списание Automobilismo похвали Nokian Powerproof като най-добрите гуми по отношение на сцепление на мокра настилка, като същевременно отбеляза перфектния баланс и предсказуемост на сухи настилки.

Уникалните свойства на премиум гумите Nokian Wetproof не са останалите незабелязани от водещите автомобилни издания. „Когато става въпрос за спиране на суха настилка, Nokian Wetproof e от абсолютно най-висок клас“, посочва немското списание Gute Fahrt в тазгодишните си тестове. Полското списание Motor Magazine също подчертава високото ниво на представяне при спиране на суха и мокра настилка.

В допълнение към най-новите модели за леки автомобили и SUV, летните гуми Nokian eLine 2 също заслужават да бъдат споменати. Благодарение на ниското съпротивление при търкаляне и икономията на гориво, която следва от това, те са подходящо решение за безопасно и екосъобразно шофиране. Гумата с рейтинг АА е популярна сред шофьорите на електрически автомобили.