Стартира българското национално първенство за килови яхти 2021

-
снимки:Българската федерация по ветроходство

На 17 септември стартира националното първенство с килови яхти, което се организира от Българската федерация по ветроходство с генерални партньори Некст Консулт и Salesforce, както и любезната подкрепа на домакините на събитието – яхтено пристанище Марина Несебър. Първенството подкрепят още Cutty Sark, винарска изба Katarzyna Estate и бар Jet Port Bar&Dinne, Медийни партньори са списание HiDrive, вестник Строител, DigitalK, списание Technews и 3eNews медия.

Повече от 35 килови лодки и 400 участници ще се състезават в клас IRC и ORC с амбицията да се превърнат в следващите шампиони и да се окичат със златните медали.

Националното първенство ще се проведе в три последователни дни, изпълнени с много емоции, усилия и вълнения не само за екипажите, борещи се за победа, но и за всички присъстващи.

Така наречените „гонки“ между лодките от съответния клас са изключително атрактивни за зрителите, а трасето им е разположено по начин, позволяващ да бъдат наблюдавани през цялото време, включително и от брега.

Тридневната регата представлява интерес както за запалените фенове на морските спортове, така и за професионалистите в бранша и бизнеса в страната.

Първият ден на регатата се очертава вълнуващ не само от спортна гледна точка, но и за бизнеса. В следобедните часове на петък – 17.09, ще се проведе специализирано събитие, организирано от Некст Консулт и Salesforce, в което участие ще вземат собственици и управители на водещи компании, опериращи в страната.

Полезни презентации и лични истории ще бъдат споделени, а аудиторията ще се зареди с нови идеи, насоки за развитие и повече енергия и стремеж към бъдещо професионално развитие. Но това не е всичко!

В края на деня ще се проведе нетуъркинг събитие с участниците в първенството, ВИП гости, партньори на регатата и организаторите на мероприятието. Събитието ще бъде придружено с хубава музика и добро настроение, така че подобаващо да се закрие летния сезон.

Запазете си датите 17-19 септември, планирайте пътуване до красивия и античен Несебър и поне за малко станете част от тази вълнуваща, и впечатляваща култура – ветроходството. Не забравяйте да вземете и децата си! Децата са бъдещето на всяка нация и на всеки спорт, а наша отговорност е да ги научим да го харесват и познават.