Фейслифтът на ASX, новият L200 и Outlander PHEV са акцентите на щанда на Mitsubushi

-
снимки:Пресцентър Автосалон

На щанда на японската марка Mitsubushi посетителите могат да видят обновения компактен ASX – третият най-продаван модел на компанията. Моделът предлага значително подобрение, достигащо отвъд приетите стандарти за фейслифт. ASX е с изцяло нов преден капак, завършващ с Dynamic Shield – новата предна решетка на MMC. Моделът има нови лайсни на предните и задни брони, нови LED светлини – отпред и отзад, както и нови цветове, акценти и джанти. Таблото в салона вече е с по-голям 8-инчов дисплей, налична е и нови SDA функции за свързаност.

Задвижването също е подобрено. ASX се задвижва от 2-литров SOHC MIVEC бензинов двигател с висок въртящ момент – 150 к.с. и 195 Нм. Агрегатът се куплира с 5-степенна механична трансмисия или INVECS-III CVT с 6-степенен спортен режим.

Най-продаваният Plug-in хибрид в Европа – Outlander PHEV, също блести на щанда на марката. Той е с ново задвижване, включващо 2,4-литров бензинов агрегат и два електромотора.

В тест-драйв зоната може да бъде открит, отново премиерно за България, новият L200 – поредното издание на легендарния пикап, отправящо заявка да остане още дълго в сърцата на феновете си. Продаван в 150 страни, L200 е вторият най-популярен модел в гамата на MMC след Outlander и преди ASX и играе ключова роля в стратегията на корпорацията, особено в ASEAN региона. Пикапът е с подобрена надеждност, усъвършенствани он- и офроуд възможности – благодарение на Super Select 4WD II системата, допълнена от новите off-road режими и асистента при спускане по наклон. Предлагащ комфорт и екстри като в лек автомобил, новото поколение L200 се превръща в най-екстремния 4WD автомобил след легендарното Pajero, предлаган от Mitsubishi Motors.

Бестселърът на изминалата година – Eclipse Cross, също може да бъде видян на изложението, като новото около него е, че вече се предлага и с дизелов двигател. Да не забравяме и Outlander – рационалният SUV със седемместна версия и двулитров бензинов двигател.