Френски технологии и естетика от DS Automobiles

-
снимки:Пресцентър Автосалон

На автосалона в София тази година посетителите могат да видят отново марката DS Automobiles, която се завръща на българския пазар, но вече представена от официален вносител „София Франс Ауто”, известен с безупречния си 26-годишен опит в търговията с автомобили от няколко марки у нас.

DS Automobiles е премиум марката на PSA Group. Воден от авангардния дух и подкрепен от изключителното наследство на 1955 DS, брандът, лансиран през 2015 година, цели да привнесе френския лукс в автомобилната индустрия. Той е проектиран за клиенти, търсещи лично изразяване и високи технологии.

Втората генерация на моделите DS съчетава изтънченост и модерни технологии. Със SUV-овете DS 7 Crossback и DS 3 Crossback, марката DS лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии под подписа E-Tense.

На автомобилното изложение бе представен флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-Tense 4×4, заедно с новия напълно електрическия луксозен модел DS 3 Crossback E-Tense.

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 комбинира електрифициран силов агрегат с 300 к.с. и задвижване на четирите колела.

DS 7 Crossback залага на бензинов двигател THP Stop & Start с мощност 225 к.с., който се куплира с 8-степенна автоматична трансмисия. Скоростната кутия се характеризира с бърза и неусетна смяна на предавките и може да се комбинира и с дизелов двигател BlueHDi със 180 к.с. А от средата на 2019 г. DS 7 Crossback вече се предлага и с хибридната технология E-Tense.

С трите си силови агрегата – бензинов блок с турбокомпресор и два електрически мотора, генериращи комбинирана мощност от 300 к.с., DS 7 Crossback E-Tense 4×4 определено впечатлява с технологии и финес.

Двигателят PureTech с 200 к.с. е придружен от два електрически мотора със 109 к.с., разположени върху всяка ос. Те са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия за комбинирана мощност от 300 к.с. и 450 Нм въртящ момент, който се разпределя от трансмисията със задвижване на 4-те колела. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,6 секунди.

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 може да постигне зареждане на батерията си от 0 до 100% на специална, стенно-монтирана 32A зарядна станция за 1 час и 45 мин. Батерията се зарежда също по време на шофиране благодарение на модерна система за регенерация на енергията, наследена от Формула Е.

DS 7 Crossback предлага задвижване на 4-те колела с изцяло електрически пробег от 58 километра, 31 грама CO2 емисии на изминат километър и среден разход на гориво от 1,4 литра бензин на 100 километра, съгласно новия WLTP цикъл.

Харизматичният стил и финес на DS са използвани докрай чрез уникалния избор на материали като alcantara, зърнеста кожа или кожа напа и силни акценти като шевове point perle или ювелирни детайли clous de Paris.

Технологията не се свежда само до режимите на задвижване. DS 7 Crossback E-Tense 4×4 предлага система за автономно шофиране от ниво 2 DS Connected Pilot, контролирана от камера система на окачване, система за автоматично паркиране или системата DS Safety, включваща всички елементи за безопасност, необходими за съвременното шофиране.

С изразителен стил и впечатляващи размери, наличен и в 100% електрическа версия, DS 3 Crossback е едновременно градски автомобил и кола за дълги пътувания. С този модел DS Automobiles не само завладява нов сегмент, но и заявява позицията си на представител на френския “savoir-faire“ и технологичност в автомобилната индустрия.

Новата хай-тек икона Crossback E-Tense гарантира повече от 300 километра автономност и възможност за зареждане на 80% от батерията в рамките на 30 минути със зарядна станция от 100 кВт. Запазвайки напълно ДНК-то и идентичността на DS 3 Crossback, версията 100% електрически E-Tense се отличава с елегантност благодарение на многобройните дизайнерски елементи, пресъздаващи модерен вид и функционалност.