Христина Маркова: Повече прекрасни попътни емоции

-
снимки:архив
Хриси е родена на 18 април в София, зодия „Овен“. Завършва средното си образование в 119-о СОУ „Проф.Михаил Арнаудов“ в столицата. Висшето й образование е от ВСУ „Черноризец Храбър“. Става магистър в класа на проф. Никола Корабов и проф. Константин Джидров.
На широката публика е известна още като професионален модел със стотици ревюта зад гърба си, между които на Jean Paul Gaultier, Katalin Botezatu, Deepak Perwani, Жана Жекова, Стоян Радичев, Васил Петрийски, Sophie Pellerin (Ambassadrice – Paris) и много други.
Била е рекламно лице за България на бразилската бутикова марка „GANG-Rio“. Разпознаваема е като едно от лицата на L’Oreal България в представянето на различни тенденци в прическите. През годините нейната визия е свързвана с различни български модни брандове, а също така с първи страници и корици за списания, каталози, календари и on-line магазини. Работила е с едни от най-изявените модни фотографи в България.
Била е асистентка в предаването „Национална лотария“ по Нова ТВ.
И също така водеща на четирите вечери на Balkan Fashion Week 2016 (откриващата вечер самостоятелно, останалите три вечери в тандем с актьора Ники Сотиров) и също така водеща на Десетото юбилейно издание на BEGExpo-парти и коронясване на Miss Gaming 2017.
На два пъти е била радиоводеща в популярни радиостанции. От 6 години е мениджър в първата частна модна агенция в България High Level, създадена през 1989 г. от първия популярен модел Петър Генадиев, известен като Пепи Манекена. Това е и агенцията, от която преди години Хриси стартира своята дейност на модел.
Семейно положение: неомъжена. Обича да чете интригуващи книги. Голям меломан, който не може без звучаща наоколо музика. Гордее се с това, че има истински приятели в обкръжението си.
Девизът й e: „Не оставяй нищо в живота си, което да съжаляваш, че не си направил“.

Къде и кога изкара шофьорската си книжка, случи ли се нещо необичайно по време на курсовете.

Шофьорската си книжка изкарах преди 9 години в София. Оказа се, че изпитващият не харесва особено жени-шофьори и рядко пуска такива на изпитите по кормуване. Дори, когато чух от него: „Честито, колежке, и умната!“ – не повярвах на ушите си, че съм взела книжката толкова безпроблемно.

 

Беше ли карала преди това нелегално колата на твои близки или приятели?

Не, никога! Дори не бях подкарвала автомобил. За това бях толкова старателна по време на курсовете.

Имаш ли катастрофи зад гърба си?

Не, нямам, слава Богу. Нищо интересно нямам за разказване в сектора ПТП.

Каква марка беше първата ти лична кола, сега с каква си, каква ще е бъдещата ти, за която мечтаеш?

На първите два въпроса отговорът е Mercedes. Фен съм на марката и това едва ли някога ще се промени. Колкото до бъдещ автомобил, само времето ще покаже.
Мнозина те познаваме и от времето, когато по автосалоните се изявяваше в ролята на хостеса.
Да така е. 9 поредни години бях момиче на различни щандове на автомобилния салон в София – Mercedes, Lexus, Volvo. Първата година се изявявах като хостеса на щанда на Ратола, които тогава внасяха Mitsubishi. През годините запазихме чудесно сътрудничество с повечето представители на марките и неведнъж са ни се доверявали на агенцията да им предоставяме момичета за работа на техните щандове. Благодаря на всички професионалисти в автомобилния бранш, че ми се довериха дотолкова, та по време на автомобилното изложение миналата есен се завърнах след няколко годишна пауза вече като управител на щанд. Това беше един много специален юбилеен X салон за мен и благодаря на Ратола за доверието, което, надявам се, оправдах. Като цяло агенцията ни се занимава активно с хостеска дейност, но когато това се случва с наши сериозни клиенти като Еуратек – Skoda, Миркат – Suzuki, Мото-Пфое Jaguar&Land Rover се стараем да покажем класата и професионализма на High Level.

Как ще коментираш тези, които употребяват алкохол и след това сядат зад волана да шофират?

Абсолютно не толерирам подобни прояви! Изключително безразсъдно и абсурдно е, ако самият ти се имаш за безсмъртен, да рискуваш живота на други хора, били те пасажери в твоята кола, или шофьори на други автомобили. Отнася се както за употреба на алкохол, така и за висока скорост, безумни изпреварвания и пр.

Има младежи, които преминават светофарите на червено, отнемат умишлено предимство. Оправдан ли е подобен риск?

Съвършено никой риск на пътя не е оправдан. За съжаление в България културата на шофиране не е на свръхвисоко ниво и това се доказва ежегодно в тъжната статистика за катастрофите и загиналите на пътя.

Кои са по-добри шофьори – мъжете или жените?

Не мисля, че е въпрос на пол. Познавам мъже, които след кратък опит категорично са заявили, че шофирането „не е тяхното нещо“. И също така жени, които са чудесни шофьори.

Как ще реагираш, ако заможен господин ти предложи да ти купи чисто нова желана кола срещу уговорката да му станеш любовница?

Не са ми понятни подобни взаимоотношения. По природа съм крайно немеркантилна личност. За мен най-важно е пълноценното и хармонично взаимоотношение между хората и любовта, в която вярвам. Такава, базирана на истинско влюбване и химия, а не на пари, скъпи дрънкулки и лъскави автомобили…

Можеш ли сама да смениш спукана гума?

Истината е, че досега не ми се е налагало, което би трябвало да означава, че ще имам късмета на начинаещия и бих се справила, когато се наложи.

Ако имаш излишни 200 000 евро, за какво би ги дала – за вила на морето, апартамент, нова кола или друго?

Част от тях може би бих дала за нов автомобил, а с остатъка от парите бих пътувала със скъпи за мен хора до красиви места, трупайки безценни спомени. Но като цяло формулировката ти „излишни 200 000 евро“, звучи забавно.

Би ли участвала в дамско рали с благотворителна цел?

Бих участвала в почти всякакви благотворителни мероприятия, така че защо не и рали. Самата аз и още две дами преди няколко години организирахме немалко благотворително събитие с участието на ред популярни български изпълнители и дизайнери, така че тази материя изобщо не ми е чужда.

Глобявана ли си, паяк вдигал ли ти е колата?

Личният ми автомобил, не. Но с близък приятел фотограф имаме няколко последователни случки с безумно вдигане от паяк на неговата кола и сега, когато се сещаме, ни е смешно, но в дадените моменти хич не ни беше. Още повече, че да си вземеш колата от наказателен паркинг, си е сериозно капиталовложение…

Какъв автомобил харесваш – 4х4 или спортен?

Смятам, че по-рационален е изборът на автомобил 4х4. Така преодоляването на някои терени не би било невъзможно.

Колко км/ч си вдигала най-много?

Колкото ми позволява законът в България и Германия.

Разкажи ни виц за пътни полицаи?

Полицаят: „Вие какво, не видяхте ли знака? Тук може да се кара само в едната посока!“ Шофьорът: „Че аз да не карам и в двете?“…

Правила ли си секс в кола?

Кой знае, може и да има някой, който в младежките си години не е правил секс в кола…

Пожеланието ти към читателите на HiDrive…

Пожелавам приятно, разумно, отговорно и безаварийно шофиране. И, разбира се, колкото се може повече прекрасни емоции!