Цените на Captur стартират от 32 490 лв. с ДДС

-
снимки:Groupe Renault

От Renault обявиха цените за Captur на българския пазар. Те започват от 32 490 лв. с ДДС за версия Life TCe 100 и 35 690 лв. с ДДС за версия Life dCi 95. Налични за поръчка са двигатели TCe 100, TCe 130, TCe 155, dCi 95 и Blue dCi 115, с ръчна или автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Новото поколение на Captur направи своята първа публична изява на 5 ноември 2019 г. Изцяло променен, запазвайки всички качества, които го направиха успешен, кросоувърът разширява още повече възможностите за външни и вътрешни персонализации.

С увеличаването на размерите си – 11 см по-дълго и почти 2 см по-широко, новата генерация мисли за своите пътници и им предлага повече пространство, комфорт и обем на товара. Това увеличава възможностите за модуларност с плъзгаща седалка до 16 см, две височини на пода на багажника, възможност за товарене на предмети с дължина 1,57 м и предлага 27 литра умело разпределени места за съхранение в купето.

Интериорът е преживял революция както по отношение на стил, така и на качество. Правят впечатление новите материали и модерното персонализиране – налични са 14 комбинации и 8 светлинни атмосфери. Новата мултимедийна система EASY LINK предлага най-доброто от съвременните технологии, като например репликацията на смартфон или Google търсене.

Технологиите са също подобрени благодарение на новите помощни системи за водача, предлагащи първата стъпка към автономното шофиране. Персонализацията е допълнително обогатена с повече от 50 екстериорни комбинации и появата на 18-инчови джанти.

Нивото на оборудване Zen добавя към Life мултимедийната система EASY LINK, вградена в цветен 7-инчов сензорен екран и съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, регулируема по височина седалка за пътника и хромирани елементи на волана, скоростния лост и въздуховодите.

Нивото на оборудване Intens предлага автоматичен климатик, 17-цолови двуцветни алуминиеви джанти, дневни С-образни LED светлини отпред и отзад, двуцветно купе, сензори за паркиране на заден ход, мултимедийна навигационна система Easy Link, автоматична паркинг спирачка с функция Autohold, автоматично превключване на къси и дълги светлини, електрохромно огледало за задно виждане, кожен волан и Renault Multi-Sense, включваща 3 режима на шофиране: Sport, Eco и My Sense.

Captur предлага и пълна гама от аксесоари. По този начин, от осветените прагове на вратите до модулната защита за багажник Easy Flex и електрически прибиращия се теглич, всеки може да адаптира автомобила към своите нужди и желания.