Яхтата CHOCOLATE от клуб Порт Бургас спечели регатата „Кор Кароли Некст Консулт 2022“

-
снимки:Некст Консулт

Церемонията по награждаване на най-добре класиралите се участници в тазгодишната 5-дневна регата се състоя в морската ни столица Варна на 15 август – празникът на града. Юнашкият салон бе домакин на събитието, а купите бяха връчени от партньорите на ветроходното състезание и приятели на българския спорт.

Специален плакет получи и Некст Консулт за своята подкрепа към ежегодната регата, фондация Кор Кароли и ветроходството.
Вечерта бе изпълнена с вълнение, споделена радост и приятелска подкрепа, защото ветроходството е екипен спорт, в който спортсменството е основен принцип и задължително качество за всеки състезател.
Големият победител тази година, носителят на купата „Синята лента“ на фондация Кор Кароли за най-бързо изминато разстояние на всички етапи, изчислено по реално време, е яхтата CHOCOLATE с шкипер Франсоа Боп от клуб Порт Бургас.
Награди бяха връчени на победителите в различните класове на състезанието, а именно: IRC 3, IRC 2, IRC 1, Conrad 25 R, ORC P, ОRC C и ORC A. Кулминация в емоциите настъпи след последователното награждаване на екипажа на яхта PETRA с шкипер Павел Дуков, които заеха първото място в класове IRC 1 и ORC A.
Варненците от клуб „Понтос“ направиха фантастично представяне на регатата тази година, а палитрата от характери на целия екипаж допринесе за положителните спомени, които оставя 22-рата регата „Кор Кароли – Некст Консулт“.
„Ние сме братя, не сме екипаж“, подчерта емоционално победителят в класовете IRC 1 и ORC A – Павел Дуков.
„Точно в това откриваме приликите между бизнеса и ветроходството – работата в екип за обща кауза, приятелска среда, отдаденост и подкрепа“, споделиха от Некст Консулт.
„Пожелаваме попътен вятър на всички ветроходци и до нови срещи на следващата регата „Кор Кароли“ догодина“, допълниха спонсорите на събитието.