Bosch отбелязва 25 години в България

-
снимки:Robert Bosch GmbH

Водещият международен доставчик на технологии и услуги Bosch достигна рекорден оборот в България от над 170 млн. лева през 2017 г. Сравнено с предходната година, това е ръст от над 83%.

„Благодарение на нашите иновативни продукти и ориентирани към клиента услуги ние продължихме нашия устойчив растеж на българския пазар и през 2017 г.“, каза Михай Болдижар, генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Bosch в България, на годишната пресконференция на компанията в София.

През 2018 г. Bosch отбелязва 25 години в България. За този период компанията успя да разшири своите дейности в страната в рамките на три от четирите си бизнес сектора: автомобилни технологии, потребителски стоки и енергийна и сградна техника.

„През 2018 г. очакваме позитивната тенденция да продължи във всички бизнес сектори“, допълни Болдижар.

Като част от „Автомобилни технологии” направлението „Автомобилно оборудване” успешно въведе своята програма за лоялност Bosch eXtra на българския пазар. През първото тримесечие на 2018 г. броят на участващите автосервизи достигна над 900.

За своя нов офис в София – Бош Софтуер Иновейшънс, IoT компанията на Bosch, активно търси персонал, специализиран в Интернет на нещата. Търсят се най-вече специалисти по разработване на софтуер и такива с познания по управление на проекти. Бош Софтуер Иновейшънс наскоро се премести в нов офис в Полиграфия Офис Център в столицата. Официалното откриване на новия офис ще се състои на 28 юни т. г.