Bridgestone пуска първата си всесезонна гума за лекотоварни автомобили

-
снимки:Bridgestone EMIA

Проектирана, за да осигури безопасност и спокойствие при всякакви метеорологични условия през цялата година, Duravis All Season на Bridgestone има най-високия в класа си сертификат на ЕС – клас „A” за мокро сцепление и е напълно подготвенa за зимата с 3PMSF и M + S маркировки.

Разработена за удължена издръжливост с подобрената си защита на страниците, гумата е проектирана да намали общите разходи за автопарка, чрез съкращаване на времето за сервизиране и предлагайки повишена износоустойчивост.

Bridgestone пуска на пазара първата си всесезонна гума за сегмента на лекотоварните автомобили – Duravis All Season. Новата гума залага на здрава и издръжлива конструкция. Тя осигурява оптимални показатели при износване и съкращава времето за сервизиране. С най-високия в класа си сертификат на ЕС – „А“ за мокро сцепление и 3PMSF, Bridgestone Duravis All Season осигурява безопасност, спокойствие и удобство при всякакви метеорологични условия през цялата година.

Новата гума е подходяща за компании, които искат да увеличат своята бизнес ефективност и да имат контрол с едни и същи гуми през цялата година. Bridgestone Duravis All Season позволява на автопарковете да продължат да работят дори при неблагоприятни метеорологични условия. Гумата позволява това чрез улеи с голям обем в рамото, които подобряват отвеждането на водата, както и оптимизирано разпределение на контактното налягане. Тази функция също подобрява показателите на представянето при сняг и износване на гумата.

Гумата е подходяща за зимата благодарение на комбинация от сложен дизайн, V-образна форма, която подобрява мобилността в сняг, както и оптимизирана конструкция на тялото. Доброто представяне на гумата при мокри настилки и сняг също се дължи на новата технология за наноселективни смеси на Bridgestone, която позволява по-добра дисперсия на силициев диоксид в съединението Nano Pro-tech на компанията.

С нарастването на електронната търговия и изискването за доставки до крайните потребители, както и натискът от разпоредбите на ЕС за икономия на горивата, автопарковете днес са изправени пред много предизвикателства. Duravis All Season е проектирана да им помогне да намалят общите си експлоатационни разходи чрез целогодишно използване и дълготрайност.

Устойчивата гума разполага със защитно ребро на страничната стена, за да я предпази от удари в бордюра. Това не само спомага да се намалят честите повреди на гумите и разходите за ремонт, но също така и да се съкрати времето за сервизиране на превозните средства. Bridgestone Duravis All Season също отчита отлични показатели на износване благодарение на по-високата коравина на грайфера. За да намали допълнително експлоатационните разходи, новата гума прилага конструкция и оптимизиран дизайн на кухините за подобрено съпротивление при движение. Това позволява на гумата да постигне сертификат на ЕС – клас „C“ за горивна ефективност в повечето си размери.

Bridgestone Duravis All Season ще се появи на пазара от август 2020 г., като след септември ще бъдат пуснати няколко допълнителни размера. Гумата ще се предлага в 23 размера, включително три HRD и пет за високо натоварване – 10PR, за да обхване почти всеки тип превозно средство и товар с повишена безопасност.

„Днес все повече автопаркове избират всесезонни гуми заради удобството, което предоставят. Ние сме много развълнувани да предоставим на клиентите си траен, всесезонен модел, който може да гарантира спокойствие при всякакви метеорологични условия, да съкращава времето за сервизиране и да намалява общите експлоатационни разходи. Duravis All Season, нашата първа всесезонна гума за лекотоварната гама, спомага за осигуряване на бизнес ефективността, която автопарковете търсят“, споделя Емилио Тиберио, главен технически и оперативен директор на Bridgestone EMIA.